Godt nyt til boligkøberne: Udbuddet matcher nu næsten sidste år

Efter en lang periode med et fald, er det samlede antal boliger til salg er nu næsten på samme niveau, som det var på samme tidspunkt sidste år. Foto: Boligsiden

Igennem de sidste fire uger er der sket en stigning i det samlede antal boliger til salg. Dermed er udbuddet nu næsten på niveau med samme tid på året i 2021. Tidligere på året var forskellen på cirka 4.000 boliger.

Boligsidens nye ugetal for uge 12 bringer godt nyt til boligkøberne. For udbuddet af boliger steg i sidste uge for fjerde uge i træk, og det betyder ikke bare, at der nu er sagt farvel og tak til de faldende udbudstal, men også at antallet af boliger til salg nu næsten er på niveau med samme tidspunkt sidste år.

Det er samtidig første gang siden uge 1, at der er mere end 37.000 boliger til salg. Dengang var udbuddet cirka 4.000 boliger lavere end i uge 1 sidste år. I den forgangne uge var forskellen én procent – en forskel på mindre end 500 boliger.

”Hvor vi sidste år på denne tid havde haft en periode med en udbudskurve i nedadgående retning, er tendensen nu omvendt. Det samlede udbud stiger til godt 37.000 boliger. Det er en virkelig positiv nyhed for køberne, for det betyder, at der kommer boliger til salg i stort omfang,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Når det er sagt, hører det selvfølgelig med til historien, at udbuddet faldt en del sidste år, da det massive boligsalg fik gjort et pænt indhug i det samlede antal boliger til salg. Nu ser vi et stabilt, højt boligsalg og en stigende lyst til at sætte boligen til salg. Men selv om vi formentlig snart krydser kurven for sidste års niveau, er der fortsat et rigtig godt stykke op til at nå udbuddet fra tiden før corona.”

Sammenligner vi for eksempel med uge 12 i 2020, hvor corona kun netop havde gjort sit indtog, var der dengang lidt mere end 55.000 boliger til salg i Danmark – altså en forskel på cirka 18.000 boliger.

”Der er kommet rigtig mange boliger til salg de seneste år, men der er bare solgt langt flere, og de er solgt langt hurtigere. Det har skabt det lave udbud. Lad os håbe, at vi med de seneste fire ugers stigende udbud kan få genoprettet lidt af balancen. Det har markedet godt af,” slutter Birgit Daetz.