For første gang siden efteråret stiger det samlede udbud af boliger

Det samlede udbud af boliger i Danmark er steget de sidste to uger, viser Boligsidens nye ugetal. Det er første gang siden uge 41 i efteråret 2021, der sker en stigning i det samlede antal boliger til salg. Foto: Boligsiden.

Boligsidens nye ugetal viser spændende forårstakter. I de seneste fire uger er der sket en stigning i antallet af nye boliger til salg, hvilket samtidig har bidraget til en stigning i det samlede udbud de sidste to uger. Det er første gang siden efteråret, at udviklingen går den vej.

Når forårssolen vinder kampen over vintermørket, begynder der som regel også at ske ændringer på boligmarkedet. Og netop nu tyder noget på, at nye tendenser begynder at spire i takt med forårets komme.

Ifølge Boligsidens nye ugetal blev der i sidste uge (uge 10) sat 2.598 boliger til salg. Det er det højeste antal nye sælgere på ugebasis i 2022, og det er samtidig fjerde uge i træk, at der sker en stigning i antallet af nye boliger til salg.

”Foråret er på vej, og det kan også mærkes på boligmarkedet. Lige nu ser vi flere sælgere, der kommer ud af vinterhiet og sætter deres bolig til salg. Det er gode nyheder for de mange købere, der fortsat er på boligjagt, som får flere muligheder at vælge imellem,” siger Birgit Daetz.

Nu stiger udbuddet endelig igen

Det er ellers ikke fordi, sælgerne har været fraværende i de mange forudgående uger. Tværtimod er der i løbet af årets første 10 uger sat over 20.600 boliger til salg, hvilket er mere end de cirka 19.300 der i gennemsnit er sat til salg i samme periode i årene 2015-2019.

Udfordringen har i stedet været, at efterspørgslen samtidig er stor, og at rigtig mange af boligerne derfor også bliver solgt på relativt kort tid. Omsætningshastigheden er så at sige høj, hvilket har fået det samlede udbud af boliger til at dale uge for uge siden efteråret 2021 – selvom der er sat mange boliger til salg.

Men foruden en stigning i antal boliger til salg viser Boligsidens nye ugetal også, at der faktisk er sket en lille stigning i det samlede udbud i løbet af de sidste to uger.

”Udbudskurven har længe haft et ganske svagt fald i takt med den store efterspørgsel, men nu ser vi for første gang siden efteråret en stigning, og det er en rigtig god nyhed, hvis den tendens fortsætter her i foråret, som vi har været vant til før coronatiden. Det vil bidrage til en bedre balance på markedet, og måske kan foråret få sælgerlysten til at spire endnu mere og dermed få det samlede udbud til at blomstre,” siger Birgit Daetz.

Efter stigningen i det samlede udbud i uge 10 er der nu samlet cirka 36.200 boliger til salg på Boligsiden.