Følg de 5 gode råd til at få et billigt sommerhus

Foto: Boligsiden

Det behøver ikke at koste alverden at købe et sommerhus. Her får du fem gode råd til, hvordan du finder det helt rigtige til den pris, der passer din pengepung.

Er du jagt efter et billigt sommerhus, men har du svært ved at finde lige præcis det getaway, der passer dig, din familie og din pengepung?

Så læs med her, hvor vi har samlet fem gode råd til, hvordan du lettest bliver eksponeret for markedets billigste sommerhuse.

”Det er ingen hemmelighed, at beholdningen af sommerhuse til salg på markedet er meget lav, men vi har set de seneste uger, at der kommer flere nye sommerhuse i udbud. Det betyder også, at der bliver mere, du skal finde rundt i på Boligsiden. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig forud for sommerhussæsonen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Herunder kan du læse dig ind på fem ting, som du kan have i baghovedet, så du lettest finder frem den billigste og bedste løsning for dig. Vi håber, du kan bruge det.

5 gode råd til at finde et billigt sommerhus

Tjek landets billigste sommerhuskommuner

Skal du finde et billigt sommerhus, så start med at kigge i de kommuner, der har de laveste kvadratmeterpriser. Du kan se listen herunder og klikke dig ind på en sommerhussøgning på det enkelte kommunenavn.

Men husk, at der er tale om gennemsnitspriser, og at der er både dyre og billige sommerhuse i alle kommuner. Brug det som et pejlemærke for, hvor du skal starte.

KOMMUNESALGSPRIS PR. KVM. I FEBRUAR 2022
Skive11.217
Aalborg12.554
Lolland12.923
Vesthimmerland13.438
Lemvig13.585
Sønderborg14.946
Silkeborg15.746
Kalundborg16.092
Norddjurs16.985
Tønder17.559

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Søg væk fra havet

Alene ved at kigge på sommerhuse der er mere end 100 meter væk fra vandet, kan du i gennemsnit spare 500.000 kroner på et sommerhus på 85 kvadratmeter. Det viste en opgørelse, vi lavede på Boligsiden sidste år.

Altså kan du spare rigtig mange penge ved at droppe tankerne om, at dit kommende sommerhus skal ligge helt ned til vandet. De sidste meter koster knapper, og tænk lige over, hvor tæt du stadig er på havet, hvis du bor bare i anden, tredje eller fjerde række.

Find fritidsgrund – måske er byg selv en løsning for dig?

Det er ofte væsentligt billigere at købe en fritidsgrund eller et sommerhus til nedrivning, end det er at købe et sommerhus, der står snorlige og indflytningsklart.

Men du skal huske, at grunden ikke gør det alene. Vil du bygge selv, skal du tænke over alle de udgifter, der kan være forbundet med det. Det er ikke bare købet af grunden, men udgifter til håndværkere, materialer og meget mere.

Så inden du bare lige køber en sommerhusgrund, bør du tænke grundigt over, hvor meget dine hænder kan lave selv. Og husk så også at lægge et realistisk budget for hele byggeriet, inden du kaster dig ud i denne løsning. For det kan nemt blive lige så dyrt eller dyrere at bygge selv.

Derudover er det vigtigt, at du undersøger, om grunden er tilsluttet el, vand, varme, kloak og internet og indregne eventuelle tilslutningsafgifter.

Køb flexbolig – det er billigere

Hvis du skal have en anden genvej til et godt sommerhus, kan du overveje at købe en helårsbolig og søge flexboligtilladelse til at bruge den som sommerhus. En flexbolig koster i gennemsnit langt mindre end et sommerhus.

En opgørelse fra første halvår 2021 viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris var på 9.047. Til sammenligning kostede en kvadratmeter sommerhus i juni sidste år 21.533 kroner. Det er en forskel på 238 procent.

Brug Boligsiden rigtigt

Når du har overvejet de fire første trin herover og er i gang med at søge på Boligsiden efter lige det sommerhus, der passer dig, så sørg for at bruge Boligsiden rigtigt, så du giver dig selv de rette fordele. Husk derfor:

  • At sortere listen efter det rigtige parameter. Så sortér efter kontantpris, og hvis de dyreste lægger sig øverst i søgningen, så brug pilen til højre for sorteringsparameteret til at vende søgningen, så de billigste er øverst. Du kan med fordel gøre det samme med liggetid og få de sommerhuse med længst liggetid til at ligge øverst. Det er ofte der, der er penge at spare, fordi sælgeren enten har sat sommerhuset ned i pris eller er til at forhandle med.
  • At bruge kortsøgningen, hvor du kan zoome ind og på den måde ændre det område, du kigger på. Lav også radiussøgninger og indtegn dit eget område, hvis det ikke lige er en bestemt kommune eller et bestemt postnummer, du interesserer dig for.
  • At oprette en profil og gemme dine favoritboliger og dine søgninger. Sørg for også at oprette overvågning på dine søgninger og få en e-mail, når der kommer nye sommerhuse til salg i lige præcis det område, du søger i. På den måde får du hurtigt besked, når der kommer noget til salg, der kan være interessant for dig. Opret din profil her.
Find mere om