Flere villaer til salg i alle regioner

Foto: Boligsiden

Der er kommet flere nye villaer til salg i de første måneder af 2017, end der gjorde i samme periode i 2015 og 2016. Tendensen gælder for alle landets regioner.

Der er flere nye villaer at vælge mellem for boligkøberne i de første måneder af 2017, end der har været i samme periode de seneste to år. Stigningen gælder i alle landets regioner og er størst i Region Nordjylland og Region Sjælland, mens Region Hovedstaden har oplevet en stigning på 12 procent fra 2015 til 2017.

”Det er positivt, at tendensen er bredt forankret i hele landet. Vi ser flere villaer blive sat til salg i alle regioner, og det er et tegn på, at danskerne har stor tiltro til, at markedet kan levere, så sælgerne kan få den pris, de ønsker,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udbuddet af villaer og rækkehuse er ellers lige nu på det laveste niveau siden 2010. Det viste Boligsiden.dk’s udbudsstatistik for februar. De to ting kan lyde modstridende, men det er ikke tilfældet.

”At der kommer flere nye villaer til salg samtidig med, at det generelle udbud falder, er et udtryk for, at der bliver solgt flere boliger, end der bliver sat til salg. Sælgerne har et begrundet håb om at komme godt af med deres bolig, og derfor er de ikke bange for at sætte den til salg.”

Der blev i de to første måneder af 2017 sat i alt 7.891 nye villaer til salg.

Stigning i nye villaer til salg i januar og februar per region (i %)Region HovedstadenRegion MidtjyllandRegion NordjyllandRegion SjællandRegion Syddanmark
2015-201712 %16 %20 %17 %12 %
Find mere om