Flere vil af med boligen

Foto: Boligsiden

Udbuddet af boliger er steget markant i den seneste måned, viser nye tal fra Boligsiden.dk. En stigning i udbuddet er forventeligt om foråret, men i år er udbuddet steget markant mere den seneste måned, end det steg i marts måned sidste år.

Det er påske, og vi sætter boligen til salg. Sådan plejer det at være, og sådan er det også i år. Det er derfor ikke overraskende, at der kommer flere boliger til salg i foråret.

Stadig ikke på niveau med sidste år

Nye tal fra Boligsiden.dk viser da også, at udbuddet af boliger til salg er steget i marts måned. Men at udbuddet af villaer og rækkehuse er steget med hele 4 procent, er alligevel markant, og trods dette ligger niveauet fortsat 6 procent under niveauet fra sidste år.

”Mange kan måske vejre morgenluft på boligmarkedet, for udbuddet af villa og rækkehuse steg i alle landets regioner i marts måned. Stigningen var størst i Region Hovedstaden, hvor antallet af villa og rækkehuse til salg steg med 7 procent,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter ”Så selvom der har været en rigtig pæn stigning i den seneste måned, er det ikke nok til at trække udbuddet op til niveauet fra sidste år.”

”Nordjylland er den eneste region, der i dag har flere huse til salg, end de havde for et år siden. I alle andre regioner er udbuddet faldet – det gælder især Regionerne Hovedstaden og Sjælland, hvor vi har registreret 11 procent fald siden sidste år”, afslut-ter Birgit Daetz.

Faldet i antal udbudte ejerlejligheder er vendt

I juli 2011 var der over 11.300 ejerlejligheder til salg, men sidenhen faldt udbuddet drastisk, og i januar 2013 var der kun 6.640 ejerlejligheder på markedet. Men nu lys-ner det på markedet, der lige nu ser ud til at være vendt. Udbuddet er nemlig steget, så der nu er 7.100 ejerlejligheder at vælge imellem – det er en stigning på 5 procent i februar måned, men det er stadig 17 procent færre end i 2012.

Læs også: Indblik: Flere solgte boliger – spæd optimisme?