Fem luksushuse på under 80 kvadratmeter

Foto: Boligsiden.

Ikke alle har behov for plads til den store familie. Luksuriøse småhuse er perfekte egoistboliger for den kvalitetsbevidste køber, der ikke skal have installeret en familie på fire.

Plads er et afgørende parameter, når vi flytter. Ofte flytter vi for at få mere plads, men ikke altid. Nogle gange er vi klar til at rykke i noget småt. Og småt kan være endog rigtig godt. Der er nemlig ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten, blot fordi villaen eller rækkehuset er mindre end 80 kvadratmeter. Kvalitetsbevidste boligejere har nemlig allerede nænsom restaureret små huse i fx Charlottenlund, Roskilde og Skagen, og de små lækkerier er nu sat til salg.

I mange af de allermest eftertragtede områder er pladsen trang af historiske årsager. Skovserhusene i Skovshoved er fx små og ligger tæt, og det er umuligt at bygge til på de små grunde. Husene har derfor den størrelse, de nu engang har. Men området er attraktivt, og de små, istandsatte skovserhuse bliver sat til salg for mange millioner kroner.

”De små, eksklusive huse ligger typisk i de meget attraktive områder, hvor prisniveauet er højt. Har man råd til at købe bolig her, har man som regel også råd til at sætte den i stand. Det afspejler de udbudspriser, vi ser på de små boliger her, hvor den billigste koster 2,5 millioner kroner”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om