Færre satte boligen til salg i sidste uge

Der blev sat væsentligt færre boliger til salg i sidste uge (51), hvor mange danskere er gået på juleferie. Foto: Boligsiden.

Der blev sat væsentligt færre boliger til salg i sidste uge sammenlignet med gennemsnittet for samme uge i tidligere år. Nedgangen hænger blandt andet sammen med, at juleaften og de følgende helligdage tidligere først er faldet i uge 52.

2021 har været et år, hvor boligsælgerne har meldt sig i hobetal på boligmarkedet. Til og med uge 51 i år er der således sat næsten 129.000 boliger til salg.

Men i sidste uge blev tempoet blandt sælgerne sat et godt stykke ned. I uge 51 blev der sat 1.225 nye boliger til salg, hvilket er 29 procent lavere end gennemsnittet for samme uge i perioden 2015-2019.

Med til historien hører dog også, at juleaften og de efterfølgende helligdage først er faldet i uge 52 i flere af de år, der sammenlignes med. En del af nedgangen i uge 51 i år hænger derfor formentlig sammen med, at mange danskere gik på juleferie i sidste uge.

”December er typisk en tid, hvor vi koncentrerer os om andre ting end salg af bolig. Særligt i de sidste dage op til jul og i selve juledagene. Derfor er det heller ikke overraskende, at vi i de seneste uger har set et fald i antallet af nye sælgere på markedet og især i sidste uge, hvor mange gik på juleferie,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Derudover skal vi huske på, at når vi sammenligner med samme uge i årene 2015-2019, har uge 51 i flere tilfælde ikke indeholdt juleaften og de efterfølgende helligdage, som først er faldet i uge 52. Derfor har der været mere gang i markedet i flere af de tidligere år. Og så kan vi heller ikke udelukke, at de seneste restriktioner i forhold til coronasmitten i år har fået flere til at udskyde deres boligsalg til det nye år.”

Antallet af nye boligsælgere er faldet de seneste syv uger, og de 1.225 boliger, der blev sat til salg i sidste uge, er det laveste niveau, Boligsiden har registreret på ugebasis i år.