Få fingre i et unikum

Et unikum kan være mange ting. I hvert fald hvis man spørger mæglerne, der i øjeblikket har fundet betegnelsen passende for 21 boliger til salg på Boligsiden.dk. Vi har gravet ned i mængden og fundet de allermest unikke unika, som kan blive dine, hvis du er hurtig.

Kaster man et blik over den brede palet af unika til salg på Boligsiden.dk, fremgår det, at betegnelsen kan dække over lidt af hvert. I nogle tilfælde er det overdådige haver eller interessante bygninger, der gør ejendommen titlen værdig, mens det i andre tilfælde er ugenert beliggenhed eller fænomenal udsigt, der gør boligen unik.

Noget helt specielt

Hvem vil ikke gerne bo i et hjem, der er anderledes fra alle andres og føles som noget ganske særligt? Selvom de fleste nok opnår den følelse om deres eget hjem hen ad vejen, så kan det specielle element alligevel være afgørende for, om du overhovedet bliver fanget af en bolig til at starte med. Når du har bladret dig gennem bolig efter bolig, kan det hele godt smelte sammen til en stor pærevælling, og det kan være svært at skille fårene fra bukkene. Her kan den lille unikke detalje, der fanger din opmærksomhed, være den, der afgør om du får benene slået væk under dig eller ej.

Et unikum har ikke samme værdi i hele landet

Der er stor variation i, hvor meget man vil forlange ekstra for et unikum i landets fem regioner. I Region Syddanmark er udbudspriserne, når ordet ”unikum” indgår i boligpræsentationen, hele 128 procent højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris i regionen, og også i Region Nordjylland udbydes unikaer langt dyrere end gennemsnittet.

På landsplan ender man på en unika-udbudspris, der ligger 63 procent over gennemsnittet. At prisforskellen ikke er større for hele landet skyldes især, at man i Hovedstaden ikke mener, man kan tage ekstra for et unikum, hvilket fører til, at priserne er ens, uanset om man ser på et unikum eller en helt almindelig bolig.

”Da tallene bygger på et meget spinkelt datagrundlag, skal man ikke lægge for meget i det. Når det så er sagt, er det generelt, at udbudspriserne i Region Hovedstaden sjældent påvirkes af særlige forhold i boligen. I hovedstaden betyder den rigtige adresse langt mere for prisen end en hvilken som helst feature” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

3 hjem, der på hver deres måde er et unikum:

Rosenørns Allé 2A, Østermarie, 3751 Østermarie
Her er en fritidsbolig, der er som få. Loftet er rundet som på en badmintonhal, og boligen er for nyligt gennemrenoveret og fremstår pæn og nyistandsat. Udbudspris: 395.000 kr.

Dybsøvejen 79, 4750 Lundby
En fuldstændig overdådig udsigt, der rækker helt ind i stuen, er denne vidunderlige villas trumfkort. Der er kælet for detaljen overalt i hjemmet, og udenfor er der natur og hav så langt øjet rækker. Udbudspris: 4.950.000 kr.

Fjordvej 17, Strandhuse, 6000 Kolding
Fantastisk villa med skøn beliggenhed og udsigt over Kolding Fjord. De specialdesignede lamellofter er gjort til kip og danner rammen om det store køkkenalrum, der er smukt udformet med træstolper og rustikke materialer. Udbudspris: 7.500.000 kr.

Find mere om