Få 49 billige huse for prisen af ét dyrt

Foto: Boligsiden

Prisspændet mellem de dyreste og de billigste huse er blevet større i løbet af 2011. Det skyldes, at priserne på de billigste er faldet 7 pct. siden årsskiftet, mens faldet på de dyreste kun er 3 pct. Det fremgår af nye beregninger fra www.boligsiden.dk.

Landets billigste huse er siden nytår faldet med gennemsnitligt 7 pct. i pris. Samtidig er de dyreste kun faldet med 3 pct., og det betyder, at man i dag får flere af de billigste huse for prisen af de dyreste sammenlignet med i januar måned.
Det kan man læse i en ny opgørelse over udviklingen i prisspændet mellem de dyreste og de billigste villaer og rækkehuse, som www.boligsiden.dk har udarbejdet.

”Vores seneste opgørelse fra januar måned viste, at man fik 46 billige huse for den samme pris som ét af de dyreste. Men siden har priserne udviklet sig således, at man nu får 49 billige huse for det samme som man skal betale for et enkelt af de dyreste”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Markante forskelle mellem landsdelene

Boligsiden.dk har undersøgt den billigste og den dyreste procent huse på det danske boligmarked netop nu. Analysen viser, at den billigste procent huse i dag gennemsnitligt koster knap 280.000 kr., mens den dyreste procent huse i gennemsnit koster godt 13,5 mio. kr.

”Det er et gennemsnitligt prisfald på 20.000 kroner for de billigste huse, mens den dyreste procent i dag kun er 300.000 kroner lavere end ved nytår”, siger Birgit Daetz.

Som det fremgår af tabellen nederst på, er der imidlertid store forskelle, når man kigger på udviklingen i de 11 landsdele. I det billede er Nordjylland den del af landet, hvor man får flest af de billigste huse for prisen af de dyreste, nemlig 39. Østsjælland ligger i bunden af listen; her får man kun 12 af de billigste huse for prisen af ét dyrt.

Ser man på, hvor spændet mellem prisen på de dyreste og de billigste huse er blevet udvidet mest siden årsskiftet er dette sket i Vest- og Sydsjælland samt Fyn. I de to landsdele får man i dag tre flere billige huse for prisen af et dyrt.
I Nordjylland har udviklingen været stik modsat – her er priserne på de billigste huse gennemsnitligt steget så meget, at man i dag får syv huse færre for det, et af de dyreste koster. Men Nordjylland er fortsat den landsdel i kongeriget, hvor man får flest billige huse – 39 – for prisen af ét dyrt.

Hele landet/landsdel Antal billige huse for pris af det dyreste Udvikling antal siden januar 2011
Danmark 49 3
København By 20 -3
København Omegn 24 2
Nordsjælland 25 -5
Bornholm 26 1
Østsjælland 12 0
Vest- og Sydsjælland 25 3
Fyn 31 3
Sydjylland 29 2
Østjylland 29 0
Vestjylland 22 1
Nordjylland 39 -7