Et stykke med stuk

Fine krummelurer i lofterne trækker udbudspriserne op. Vi elsker den gamle stuk, der på inden måde er gået af mode.

Har en lejlighed stuk, kan du være helt sikker på, at det bliver fremhævet i boligannoncen. Stuk er en eftertragtet loftsudsmykning, der især pryder gamle herskabslejligheder i Hovedstaden. Her er der i øjeblikket udbudt over 370 ejerlejligheder med stuk. Og prisen følger med populariteten. I Hovedstaden bliver lejligheder med stuk udbudt til priser, der ligger 11 procent over gennemsnittet. For en lejlighed på 80 kvadratmeter betyder det, at udbudsprisen stiger med 280.000 kroner, hvis stukken pryder lofterne.

Også i Region Midtjylland er stukken i høj kurs, og her stiger den 80 kvadratmeter store lejlighed ca. 240.000 kroner i pris, hvis den er udsmykket med stuk. I Nordjylland slipper du med blot 85.000 kroner ekstra, mens stukken ligefrem sælges med rabat i ejerlejlighederne i Region Sjælland og Syddanmark.

”Stukken er en diskret loftsudsmykning, der tiltaler mange. Det er noget, der hører en ældre og mere herskabelig tid til, og især i byerne giver stukken samme følelse af autenticitet som en bindingsværk kan gøre i villaerne på landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tre særlige lejligheder med stuk

Stormgade 8, 1., 1470 København K

Stukken er ualmindeligt velpassende i denne flotte herskabslejlighed nær Slotsholmen. De højloftede stuer har en imponerende pejs og brede plankegulve, der på smukkeste vis spiller sammen med stukken i stuelofterne. Udbudspris: 10.000.000 kr.

Sct Anna Gade 44A, 2. tv, 3000 Helsingør

Charmerende herskabslejlighed midt i Helsingør. Her er der højt til loftet, og der er forskellig stuk i værelserne, der giver dem hvert sit præg. Er du til fyldningsdøre, messinghåndtag og flotte gamle gulve, går du ikke forgæves. Udbudspris: 3.475.000 kr.

Schleppegrellsgade 8, 2. tv., 8000 Aarhus C

Charmerende og velholdt lejlighed med velbevaret stuk i stuerne. Gulvene er originale og meget pæne. En særdeles fin lejlighed i et område med specialforretninger, caféer og restauranter. Udbudspris: 2.498.000 kr.

Find mere om