Et hjem med bar: Her kan du invitere vennerne til cocktails

Er du typen, der kan lide at shake? Så har vi her fundet en række boliger, hvor der allerede er indrettet en hjemmebar. Her kan du læne dig tilbage og nyde et glas vin eller sippe cocktails i afslappede rammer.

Julen nærmer sig, og med julen følger julefrokoster og i mange tilfælde også drinks og cocktails. Boligsiden har derfor set på hvilke boliger, der tilbyder en hjemmebar, så du kan invitere dine gæster til julekomsammen med stil.

”Hjemmebaren har været lidt glemt i de seneste årtier. Den gjorde sit indtog i de danske hjem i 1950´erne og 1960´erne i takt med, at parcelhusene blev populære, og folk fik mere plads. I 1970´erne døde trenden ud, men på det seneste er det igen blevet populært at lave gennemførte cocktails, og hjemmebaren findes stadig i de danske boliger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Baren vender tilbage

Ifølge Videnscentret Bolius passede hjemmebaren perfekt ind i 1950´erne og 1960´ernes nybyggede parcelhuskvarterer. Her herskede nemlig en stemning af fællesskab for de nybagte boligejere, der både havde fået mere plads, men som også besøgte hinanden på kryds og tværs.

I den forbindelse havde hjemmebaren en vigtig funktion som samlingssted. Og den byggede bro mellem det at dyrke fællesskabet på vejen, og samtidig kunne folk udleve drømmen om at have sit eget.

Efter at have været et overset element i de danske hjem igennem 1970´erne og tiden derefter, tyder meget nu på, at baren igen er ved at gøre sit indtog i de danske hjem.

I diverse boligmagasiner kan du finde kreative måder til at indrette din egen lille hjemmebar, ligesom flere butikker i stigende grad sælger vogne og møbler, der kun har til formål at huse familiens hjemmebar.

Find mere om