Efter 44 uger af 2021 har flere sat lejligheden til salg end i hele 2020

Til og med uge 44 i 2021 er der sat flere lejligheder til salg i Danmark end der blev i løbet af hele 2020, viser nye ugetal fra Boligsiden. Foto: Boligsiden.

I sidste uge blev der sat 451 lejligheder til salg. Dermed er der samlet sat næsten 24.000 lejligheder til salg i år, og det er flere end hele sidste år, viser Boligsidens friske ugetal.

Lejlighedsejerne har i stigende grad sat deres boliger til salg i 2021.

Boligsidens friske ugetal viser nemlig, at der efter uge 44 er sat flere lejligheder til salg i år end der blev i hele 2020.

Konkret er der til og med uge 44 sat 23.409 lejligheder til salg. Det er 267 flere end i hele 2020, hvor der samlet blev udbudt 23.142 lejligheder til salg.

[visualizer id=”42422″ lazy=”no” class=””]

”2021 har på mange måder været et usædvanligt år på boligmarkedet. Stigende priser, flere handler og et lavt udbud har indtil videre været kendetegnende for langt de fleste af årets måneder, og i takt med at året så småt lakker mod enden, står det klart, at 2021 kommer til at overgå 2020 på mange måder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Nu kan vi så sige, at lejlighedssælgerne har været så ivrige i år, at antallet overgår sidste år, og det kan langt hen ad vejen tilskrives de stigende priser. Mange lejlighedsejere har haft udsigt til en fortjeneste ved et salg, hvilket har øget incitamentet til at sætte til salg. Men samtidig har corona også fået flere til at skifte lejligheden ud med et hus med mere plads, hvilket også kan være en af årsagerne til den stigende salgslyst.”

Derudover var der mange sælgere der sidste år tøvede med at sætte lejligheden til salg i ugerne efter den første coronanedlukning i marts. Det dyk i antal nye lejligheder til salg er ikke sket i år. Tværtimod var lysten til at sælge stor i forårsmånederne 2021.

Færre handler øger det samlede udbud

Det stigende antal sælgere på lejlighedsmarkedet betyder helt overordnet, at køberne i år har haft flere nye varer at vælge imellem, når de har været på udkig efter en ny lejlighed.

Igennem de seneste måneder er det samlede udbud af lejligheder da også vokset, så det nu ligger nogenlunde på niveau med sidste år.

”Lejlighedsmarkedet tog lidt længere tid om at komme sig efter den første coronanedlukning, hvorefter der kom fuldt blus på kedlerne. Til gengæld har denne del af markedet været hurtigst til at stabilisere sig igen, og faldet i antallet af handler er med til at øge det samlede udbud,” siger Birgit Daetz.

I sidste uge blev der solgt 386 lejligheder, og generelt har antallet af handler på denne del af markedet ligget stabilt siden sommerferien, hvor handelsaktiviteten droslede ned efter et hektisk forår med 500-600 lejlighedshandler om ugen.

[visualizer id=”42139″ lazy=”no” class=””]