Du behøver ikke at være millionær for at købe sommerhus

Et sommerhus behøver ikke koste mere end 300.000 kr. Men der er ikke frit valg på alle hylder. Se markedets billige sommerhuse.

Når solen brager ned, og den danske sommer er bedst, spirer lysten til at købe et sommerhus. Sommerhuset er dog en investering, som mange ikke synes, de kan få plads til i budgettet. Men ikke alle sommerhuse koster millioner. Der er et bredt udvalg af sommerhuse til salg til priser helt ned på 300.000 kroner eller derunder.

”Mange bliver overraskede over, hvor lidt et sommerhus egentlig kan koste. Der er et pænt udvalg til mindre end 300.000 kroner, og man har mulighed for at skære udgiften yderligere ned, hvis man køber et sommerhus, der er egnet til udlejning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tre typer sommerhus til maksimalt 300.000 kroner

Leder man efter billige sommerhuse, er der tre typer, der især er oplagte at se nærmere på, nemlig det lille sommerhus, flexboligen og timeshare-boligen.

Det lille sommerhus er typisk et træhus, der ikke er større end 40 kvadratmeter. Det ligger ikke helt ude ved vandkanten, men ofte er der heller ikke mere end 400 meter til stranden, og det ligger tit i et klassisk sommerhusområde.

Flexboliger er de villaer, der som udgangspunkt er helårsboliger, men hvor bopælspligten frafalder, og huset derfor kan benyttes som sommerhus. Nogle kommuner har besluttet, at alle villaer skal kunne benyttes som flexboliger. I andre kommuner skal man søge om tilladelse for hvert enkelt hus.

”Fordelen ved flexboligerne er, at de typisk er store, da det er helt almindelige villaer, og derudover er de billige, da de ofte ligger i udkantskommunerne. Det kan være et perfekt udgangspunkt for de familier, der gerne vil have en stor sommerbolig, men som samtidig vil blive boende i byen i hverdagen,” siger Birgit Daetz.

Timeshare-boligerne er den billigste sommerhusform. Her køber du dig til brugsretten i sommerhuset eller lejligheden i et bestemt antal uger om året. Du deler derfor boligen med andre. Til gengæld er det billigt, og du betaler ikke for alle de uger, du alligevel ikke er der, som du ville gøre, hvis du købte et sommerhus alene.

Find mere om