De billige studielejligheder er historie

Flytte

Foto. Boligsiden

For bare et halvt år siden kunne du få en fin studielejlighed i Brønshøj i Københavns Kommune for 380.000 kroner. I dag er Hovedstadens billigste lejlighed et håndværkertilbud uden køkken og bad, der bliver udbudt for 449.000 kroner. I Aarhus Kommune er oddsene for at finde et billigt hjem ikke bedre, erfarer Boligsiden.dk.

Der har længe været snak om, at det blev sværere og sværere at finde en studiebolig til en rimelig pris i de store studiebyer. Men i realiteten har det været muligt at finde fine lejligheder i udkanten af kommunerne, fx i Brønshøj i Københavns Kommune og i Aabyhøj i Aarhus Kommune. Man var dengang fristet til at tro, at boligmanglen skyldtes den manglende vilje til at bo mere end fem kilometer fra Rådhuspladsen.

Læs også: Så langt skal du cykle for at få en billig studielejlighed

Meget tyder dog på, at tiderne er skiftet. De gode, billige lejlighederne yderst i kommunerne er solgt, og der er ikke kommet tilsvarende nye på markedet. Er du på jagt efter en billig studielejlighed, må du finde dig i nedslidte lejligheder, der i nogle tilfælde hverken har køkken eller bad.

”Antallet af ejerlejligheder, der er blevet solgt for under 500.000 kroner, har været i frit fald. Selv ikke finanskrisen fik rykket noget særligt ved antallet af de helt billige lejligheder. I 2014 blev godt 500 ejerlejligheder handlet til en salgspris på under 500.000 kroner. Kun i 2008 og 2009 var der lidt færre” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk                           .

Her er dit bedste bud på en billig lejlighed i studiebyerne

Billigst i Københavns Kommune

Rantzausgade 11, 2. 6, 2200 København N 

Kombinerer du et klubværelse uden køkken, bad og toilet med et håndværkertilbud, får du boligen her. Den centrale beliggenhed fejler ikke noget, men du skal være forberedt på at smøge ærmerne op og give rummet en ordentlig overhaling, før du får et værelse, du kan kalde hjem. Udbudspris: 449.000 kr.

Er du villig til at flytte til Vanløse og bo 5,5 kilometer fra Rådhuspladsen, kan du for 20.000 kroner ekstra få en 30 kvadratmeter miniputlejlighed med både køkken og bad. Se lejligheden på Katrinedalsvej 46.

Billigst i Aarhus Kommune

Grøndalsvej 54, 3. 3, 8260 Viby J

I lejligheden her er der både bad, toilet og et minimalistisk køkken på de 32 kvadratmeter. Men efter billederne at dømme er det ikke verdens mest pertentlige person, der har beboet den, så du skal nok forberede dig på en omfattende rengøring af især køkken og bad. Der er ca. 7 kilometer til Aarhus universitet. Udbudspris: 448.000 kr.

Billigst i Aalborg               

Klarupvej 12D, 1., 9270 Klarup 

Skal du læse i Aalborg kan du i kommunen få denne pæne og lyslejlighed med køkken og bad. Her er 37 fine kvadratmeter, men du skal cykle 7-8 kilometer, før du rammer universitetet. Udbudspris: 399.000 kr.

Billigst i Odense

Thujavej 50, st. 3, 5250 Odense sv

37 kvadratmeter lejlighed med separat køkken og bad. Også her er der 7 kilometer til universitetet, så det er op på cyklen og af sted. Prisen er til gengæld den laveste, du finder i de store studiebyer. Udbudspris: 295.000 kr.