Danmarks billigste huse: Her er der plads i budgettet til at renovere

Foto: Boligsiden

De to aktuelt billigste huse til salg ligger på Gl. Grænse Vej 12 i Ribe og på Hjortespringvej 1 i Nordborg. De koster begge 95.000 kroner. Men flere steder i landet kan du blive husejer for en slik. Se top 10 over de absolut mest prisvenlige villaer og rækkehuse lige her.

Et af fællestrækkene i salgsmaterialet for de aktuelt billigst udbudte huse er, at ordet håndværkertilbud går igen. Eller også lægges der vægt på, at man har mulighed for at rive ejendommen ned for i stedet at bygge et nyt hus.

For selvfølgelig får man ikke en top renoveret villa til 100.000 kroner. Men har man mod på at trække i arbejdstøjet og sætte sit eget præg på sin bolig, er der flere steder i landet rig mulighed for netop dette.

De 10 aktuelt billigst udbudte huse koster nemlig alle under 150.000 kroner. Dermed er der for de flestes vedkommende luft i budgettet til at totalrenovere eller bygge en helt ny villa på grunden.

Hus på bud

Ser vi på de to absolut billigste huse til salg netop nu, er det ene huset beliggende på Gl. Grænse Vej 12 i Ribe. For de 95.000 kroner får man et rødstenshus fra 1962 med et boligareal på 80 kvadratmeter. Det trænger til en gennemgribende renovering, men samtidig ligger huset på en grund på 1.470 kvadratmeter, og der er derfor plads til at udvide boligarealet.

For samme pris kan man også få et ægte stråtækt hus i Nordborg på Als, som vel at mærke også trænger til en modernisering. Men med udbudsprisen på 95.000 kroner, vil mange købere også have plads i budgettet til at gøre netop dette.

Her skal der lægges lige knap 25.000 kroner i udbetaling for huset, der indeholder 93 kvadratmeter boligareal og ligger på en 1.051 kvadratmeter stor grund.

Kalder på en køber med en kærlig hånd

”Det gennemgående træk ved husene i den lave priskategori er, at de alle kræver en kærlig hånd, og at der skal bruges en del penge på renovering. Det er boliger med energimærkninger i den dårlige ende, og det er ikke boliger, som man nødvendigvis kan flytte ind i med det samme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør ved Boligsiden og fortsætter:

”Til gengæld giver netop disse huse mulighed for, at man kan få en billig bolig, som man kan sætte sit helt eget præg på. Hvis man som køber har modet og energien til en total istandsættelse, er der her mulighed for, at man kan renovere sig til et hus, der passer præcis til ens egne behov, uanset om man er børnefamilie, der har brug for plads eller et par, der bare gerne vil bo tættere på naturen.”

Føler du dig inspireret til at jagte en billig bolig? Herunder kan du se nogle af de billigste huse, der er i udbud på Boligsiden.dk lige nu.

Find mere om