Danmarks billigste fritidshuse: Så lidt skal du have op af lommen

Foto: Boligsiden

Sommerhusdanmark byder på mange muligheder for alle smage og pengepunge. Er du åben for et lille, charmerende fritidshus, eller kan du selv fikse husets skavanker, kan du indgå en rigtig fin handel her i januarmørket.

Selv om det ikke er nu, at det virker naturligt at visualisere dine yndlingsmennesker bænket rundt om havebordet med gang i grillen, så er januarmørket en god anledning til at se på, hvor mange penge du rent faktisk kan spare på dit kommende fristed, hvis du kigger i den billigste ende af prisskalaen.

Har du behov for masser af plads til at udfolde den store familie med dertil hørende vennegrupper, er du måske ikke i målgruppen for landets allerbilligste fritidshuse, men er dine pladsbehov mere beskedne, har du masser af muligheder for at finde et sødt lille hus. Mange fritidshuse er nemlig på under 50 kvadratmeter, men med mulighed for at bygge til.

Er du f.eks. lystfisker? Så kan du for 150.000 kroner erhverve dig denne simple lille naturperle ved Donssøerne nord for Kolding. Små 42 kvadratmeter er rigeligt til, at du kan slå dig til ro efter en lang dag i waders. Og som bonus er der udenfor hytten et skønt lille bålsted, hvor de friskfangede fisk kan tilberedes.

Du har også masser af spændende emner at vælge imellem, hvis du har hænderne skruet rigtigt på. De handy gener åbner nemlig op for, at du kan at finde dit helt eget fristed, der kan komme til at se ud, præcis som du selv ønsker det. Mange fritidshuse er af ældre dato og trænger til en modernisering, hvor du også kan vælge at bibeholde det originale islæt.

For beskedne 189.000 kroner kan kæresten og du få dette skønne stråtækte hus fra 1870 som jeres ekstra hjem, når storbylivet i hovedstaden bliver for hektisk, og når I får brug for en weekend i tosomhedens tegn. Her kan I endda nyde et lækkert kig til Maribosøerne, og der er brændeovn i stuen.

“Der er omkring 12.000 sommerhuse til salg lige nu, og der er noget, der passer til både store og små familier, og til dig der hverken har brug for meget plads eller stor luksus. Det billigste sommerhus til salg lige nu koster bare 115.000 kroner, og slår du til nu, så har du god tid til at fikse husets småskavanker inden grillsæsonen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Alt i alt er mulighederne mange. Så det er nu, at du kan ændre din drøm til virkelighed – og som bonus er der langt mindre aktivitet og langt færre købere om buddet i vinterhalvåret. Du kan i ro og mag se på fritidshuse, og din mægler vil være ekstra opmærksom på dine ønsker.

Find mere om