Danmark byder England velkommen efter dobbelt brexit

Briterne har både stemt sig ud af EU og spillet sig ud af EM, men der er ingen grund til at føle sig udenfor, bare fordi man er britisk. På det danske boligmarked finder man nemlig også engelske haver og ditto huse til salg på Boligsiden.dk, og de er – i modsætning til pundet – i høj kurs.

Læser man med i pressen, kan man godt få det indtryk, at det ikke er helt så sjovt at være brite, som det har været. Efter exit af både EU og fodbold-EM følger det britiske humørbarometer til en vis grad det engelske pund nedad.

Der er dog ingen grund til at føle sig udenfor, for på det danske boligmarked vidner engelske islæt både om en værdsat havekultur og arkitektur. Så uanset hvor meget England er ude i kulden, vil de altid være inde i varmen på boligmarkedet.

”Det engelske har typisk en positiv betydning i boligannoncerne, hvor der bliver skrevet om hyggelig, engelsk landstemning, pittoreske engelske kvarterer, om attraktive engelske huse og om smuk engelskinspireret stil”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

England i høj kurs

I gennemsnit bliver villaer, hvor ordet ”engelsk” indgår i boligannoncen, udbudt til priser, der ligger over dobbelt så højt som gennemsnittet. Foruden engelsk arkitektur dækker ordet over alt fra boliger med badeværelser i engelsk stil, til engelske stuer og engelske rosenhaver.

3 britiske bud på en bolig

Savner du plads til at nyde din afternoon tea eller dine sundowners på terrassen, skal du klikke dig videre, for her kommer tre gode bud på engelsk inspirerede boliger i Danmark.

Dalvej 6, 2820 Gentofte

Charmerende villa fra 1918 opført i engelsk Turor-stil. Autentisk og gennemført engelsk både inde og ude. Udbudspris: 5.700.000 kr.

Ved Stranden 4, 5300 Kerteminde 

Bedste beliggenhed på en af Kertemindes mest attraktive adresser, hvor villaen her, der er af nyere dato, er opført i en smuk engelskinspireret stil. Udbudspris: 3.795.000 kr.

Torkel Badens vej 19, 2900 Hellerup

Herskabelig villa i engelsk stil, hvor afternoon tea i stuen og sundowners på terrassen vil være det naturligste i verden. Udbudspris: 11.500.000 kr.

Find mere om