Boligsælgerne tog en slapper i efterårsferien

Væsentlig færre sælgere satte boligen til salg i efterårsferien sammenlignet med ugen inden. Det viser nye ugetal fra Boligsiden. Foto: Boligsiden.

Nye ugetal fra Boligsiden viser, at der skete et stort fald i antallet af nye boliger til salg i sidste uge, hvor mange danskere i stedet har koncentreret sig om efterårsferie.

Der er blevet skåret græskar, bagt kager og rejst i stor stil i sidste uge, som var skolernes efterårsferie. Og langt færre danskere end hidtil har realiseret planerne om at sætte boligen til salg.

Det viser Boligsidens nye ugetal for uge 42.

Heraf fremgår det nemlig, at der i sidste uge blev sat lige knap 2.000 boliger til salg. Helt nøjagtig 1.957 styk. Det er 24 procent færre end i uge 41, og vi skal tilbage til uge 31, som markerede afslutningen på sommerferien, for at finde et tilsvarende niveau.

”Det er klart, at når programmet står på ferie med hygge og familietid og måske endda udenlandsrejser, bliver boligplanerne lagt i skuffen for en stund lige så vel som arbejds- og skolelivet sættes på pause. Derfor er det også helt naturligt, at vi ser dette store fald i antallet af danskere, der i sidste uge valgte at sætte boligen til salg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Sammenlignet med efterårsferien sidste år, er antallet af nye boliger til salg 10 procent lavere i år. Til gengæld er de 1.957 nye boliger på markedet helt på niveau med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019.

”Vi skal huske på, at sidste år under corona var tempoet på boligmarkedet usædvanligt højt for årstiden. Til gengæld er det meget tydeligt på graferne, at vi nu har ramt et mere naturligt leje, idet niveauet for nye boliger til salg i sidste uge var identisk med gennemsnittet for tidligere år,” siger Birgit Daetz.

Købelysten fortsatte ind i efterårsferien

Ser vi i stedet på ugetallene for antal solgte boliger, er der ikke sket noget fald i efterårsferien her. Tværtimod blev der i uge 42 solgt 1.832 boliger i Danmark, hvilket er stort set på niveau med uge 41, hvor antallet var 1.867.

”Tendensen for de solgte boliger har i de seneste uger været, at niveauet ligger cirka midt imellem sidste års høje resultat og gennemsnittet for tidligere år. Det er også det, der er tilfældet i sidste uge. Og det er stadig især salget af villaer og rækkehuse, som trækker det samlede niveau op, siger Birgit Daetz.

Sidste uges boligsalg er 14 procent lavere end i samme uge sidste år. Til gengæld er niveauet 20 procent højere end gennemsnittet for tilsvarende uge i årene 2015-2019.