Boligkup: Se de billigste huse i landets dyreste kommuner

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Gentofte, København og Lyngby-Taarbæk topper listen over landets dyreste kommuner at købe hus i. Drømmer du om at bo netop her, men er budgettet ikke i top, har vi samlet en liste over de billigste huse i de dyreste områder.

Med en kvadratmeterpris på 43.642 kroner er Gentofte landets absolut dyreste kommune, hvis du er på jagt efter et hus. Dernæst følger København og Lyngby-Taarbæk, hvor boligkøberne i gennemsnit må betale henholdsvis 36.880 og 35.721 kroner for en enkelt kvadratmeter hus. Det viser salgspriser på villaer og rækkehuse, der blev handlet i løbet af juli måned. Tallene er opgjort af Boligsiden.dk.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 14.031 kroner. Forskellen på et dansk gennemsnitshus på 150 kvadratmeter og et hus i tilsvarende størrelse i Gentofte Kommune er dermed 4,4 millioner kroner.

”Efterspørgsel og pris går hånd i hånd på boligmarkedet, så når vi retter blikket mod de dyreste kommuner, ser vi salgstider, der ligger langt under landsniveau. Med andre ord betaler køberne gerne mange penge for den helt rette beliggenhed,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I de dyre kommuner er det dog ikke umuligt at finde billigere alternativer, som ligger langt under gennemsnitsprisen. Men er budgettet begrænset skal man forberede sig på, at der vil være få huse at vælge imellem, større konkurrence og flere kompromiser, der skal indgås. Boligsøgningen vil derfor typisk strække sig over en længere periode, og som køber skal man være godt forberedt, så man kan slå til hurtigt, når der bliver sat et mere prisvenligt hus til salg i det område, man søger i.”

Lige nu er det billigste hus i Gentofte Kommune sat til salg med en udbudspris på 3.650.000 kroner. I den anden ende af prisskalaen er Richelieus Alle 7 i Hellerup, der med en pris på 29,8 millioner kroner, er kommunens dyreste. Sukker du efter mere appetitlige priser, kan du blive inspireret herunder.

Top 5: Billigste huse i de dyreste kommuner

GENTOFTE

KØBENHAVN

LYNGBY-TAARBÆK

Find mere om