Boligkup: Her kan du bo billigst blandt de rige

Foto: Boligsiden

Det er en pebret affære at købe hus i landets dyreste kommuner. Men drømmer du alligevel om at bosætte dig i et af de attraktive områder, selvom boligbudgettet ikke bugner, kan du her se de billigst udbudte huse.

I landets dyreste kommune, Gentofte, koster en enkelt kvadratmeter villa 42.683 kroner. Det svarer til, at et hus på 160 kvadratmeter koster 6,8 millioner kroner. Det viser en udregning baseret på huspriserne i første kvartal 2019 fra Boligsiden.

Indenfor kommunegrænsen i Gentofte finder du områder som Hellerup, Charlottenlund og Skovshoved, hvor de dyreste villaer langs Strandvejen koster langt mere end gennemsnitsprisen. Men er du villig til at gå på kompromis med beliggenhed – og måske endnu vigtigere standen – er det muligt at blive husejer i kommunen for langt mindre.

”Selvom det er muligt at købe en villa i Gentofte for et beløb langt under gennemsnitsprisen for kommunen, taler vi alligevel om et niveau, der er ganske højt for langt de fleste huskøbere i Danmark. Det billigste hus, der er til salg lige nu, koster 3,1 millioner kroner,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Og for det beløb får du vel at mærke en lille egoistbolig på blot 44 kvadratmeter, hvilket giver en kvadratmeterpris på over 70.000 kroner. Huset er renoveret og lige til at flytte ind i, men hvis du forventer balsale for dine penge på de her kanter, bliver du slemt skuffet.”

Fra Strandvejen til udkantsdanmark

Med på listen over de dyreste kommuner finder du blandt andet også Lyngby-Taarbæk, København, Rudersdal og Hørsholm. Men også Rødovre og Gladsaxe har sneget sig med i top ti.

Vender vi derimod listen på hovedet og kigger på de billigste kommuner, ligger Lolland Kommune øverst med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 3.743 kroner. Herefter følger Tønder, Morsø, Lemvig, Ærø, Skive, Struer, Guldborgsund, Læsø og Vesthimmerland.

”Huskøberne i de større byer vil formentlig blive overraskede over, hvor billigt det egentlig er at købe bolig mange steder i provinsen. Her får du virkelig noget for penge, og retter vi fokus mod det absolut billigste hus i udbud i landets billigste kommune, Lolland, er der tale om en udbudspris på 75.000 kroner,” siger Birgit Daetz.

Huset ligger på Maribovej 54 i Nakskov, og hvis du skulle få lyst til at byde på boligen, er det en særdeles god ide, hvis du har hænderne skruet godt på. Huset står til totalrenovering.

De billigste huse i landets dyreste kommuner

Er du nysgerrig på, hvor langt pengene rækker i de dyreste områder af Danmark? Herunder kan du se de billigste udbudte villaer i landets 10 dyreste kommuner:

1. Gentofte Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 42.683 kr.

2. Lyngby-Taarbæk Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 35.535 kr.

3. København Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 35.519 kr.

4. Rudersdal Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 31.488 kr.

5. Hørsholm Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 31.256 kr.

6. Gladsaxe Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 30.179 kr.

7. Tårnby Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 28.425 kr.

8. Dragør Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 28.323 kr.

9. Furesø Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 27.396 kr.

10. Rødovre Kommune
Gennemsnitlig kvadratmeterpris: 26.520 kr.

(De gennemsnitlige kvadratmeterpriser er baseret på villahandler i 1. kvartal 2019. Kun kommuner med minimum fem handler er inkluderet i opgørelsen. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om