Boligguld i Ribe

solgte huse

Foto: Boligsiden

Historisk vingesus og nationalpark i baghaven: Ribe gør sig godt både på TV og boligmarkedet.

DRs udsendelsesrække ”Guld i købstæderne” er nået til Danmarks ældste by – Ribe, der ligger i Sydvestjylland midt i Nationalpark Vadehavet. Boligsiden.dk har kigget boligsalget efter i sømmene og kan konstatere, at der er en tendens til, at boligsælgerne i højere grad får guld på kistebunden, hvis de sælger deres bolig nu, end der var for bare et år siden.

Der er nemlig god grund til at være tilfreds, hvis man er boligejer i købstaden Ribe. Fra juli 2015 til juli 2016 er salgsprisen for en villa eller et rækkehus steget med hele 6,3% i Esbjerg Kommune, hvor Ribe ligger, mens den i gennemsnit er steget med 4,5% i resten af landet. Og i hele andet kvartal af 2016 har kvadratmeterprisen generelt ligget på sit højeste niveau siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle på priserne.

”Vi kan se, at huspriserne i Esbjerg Kommune ligger ret højt for region Syddanmark. Samtidig er der en tendens til, at der i Esbjerg Kommune bliver givet et mindre nedslag i salgsprisen end i nabokommunerne. Der kan være flere grunde til det, men det spiller klart ind, at det fra Esbjerg og Ribe, der er kommunens største byer, er let at tage motorvejen til fx trekantsområdet, hvor der er mange arbejdspladser”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Aktivt marked med masser af boligguld

Boligejerne i Ribe har ikke bare mulighed for at få ekstra guld på kistebunden. De kan også sælge huset hurtigere, end det har været muligt i årevis. I juli måned lå salgstiden for en villa eller et rækkehus på bare 117 dage, mens landsgennemsnittet lå på 178 dage, og i de seneste tre måneder har salgstiden for villaer og rækkehuse i Esbjerg Kommune været den laveste siden juli 2011.

”Når prisen stiger, og salgstiden falder, er det tegn på, at der er gang i boligmarkedet – og det lader til at være en tendens i Esbjerg Kommune i år. Salgstiden er faktisk faldet 29 procent det seneste år og ligger langt under landsgennemsnittet. Det er et område, der er værd at holde øje med”, siger Birgit Daetz.

Gode bud på huskøb i Ribe

Netop nu er der 863 boliger til salg i Esbjerg Kommune. Vi har udvalgt nogle gode bud på boligguld med postnummer i Ribe.

Bjerreskovparken 39, 6760 Ribe 

Stor, fuldmuret rødstensvilla fra 2008 i børnevenligt kvarter. Tæt på skoven. 184 kvadratmeter, 5 værelser og en grund på 1.097 kvadratmeter. Der er stisystemer til skole og Ribe by.

Udbudspris: 2.598.000 kroner

Hillerupvej 65, Hillerup, 6760 Ribe

165 kvadratmeter bolig og 946 kvadratmeter grund tæt på naturen og med kun 7 minutter i bil til Ribe. Der er integreret garage og værksted.

Udbudspris: 925.000 kroner