Bo på den gamle kaserne

Geværer, militaristisk præcision og støvletramp er skiftet ud med eksklusive lejligheder og rækkehuse. Kasernelukninger har gjort plads til nye boliger, og mange af dem er til salg netop nu på Boligsiden.dk.

I kølvandet på en række af kasernelukninger stod en masse bygninger tomme, og store områder blev pludselige ledige. I mange byer har man skullet tage stilling til, hvad der skulle ske. Asylcentre, kulturcentre, boliger eller noget helt fjerde?

I mange byer er kasernerne omdannede til boliger, der, på grund af nybyggeri eller gennemgribende renoveringer i forbindelse med transformationen fra kaserne til ejerbolig, fremstår yderst lækre og indbydende.

”Det er helt oplagt at bruge kaserneområderne til ejerboliger. Kasernerne ligger typisk tæt på grønne områder, der er ofte god plads, og områderne er tit perfekte i forhold til også at lave fællesområder med lege- og grillpladser, fælleshaver med videre”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs med her om nogle af de kaserneområder, hvor der p.t. er boliger til salg.

Farum Kaserne

Farum Kaserne kalder sig selv for Farums smukkeste bydel. De eksklusive lejligheder på Garnisonsvej ligger da også omkranset af natur og golfbaner i yderkanten af Farum og er afgjort et smukt åndehul.

Lejlighederne er bygget i 2007 og har store altaner og mange parkeringspladser. Der er langt mellem bygningerne, så der er masser af lys og luft. Netop nu er der 14 lejligheder til salg på Garnisonsvej, og udbudspriserne starter ved 1.625.000 kroner. Den dyreste lejlighed er p.t. udbudt for 3.495.000 kroner.

Læs mere om området Farum Kaserne

Næstved Kaserne

I Næstved har man beholdt de gamle, smukke kasernebygninger, der er omdannet til lækre lejligheder. I lejlighederne øverst oppe er der loft til kip og synlige bjælker, der understreger, at lejligheden her nok er renoveret, men har en kuffert fuld af fortid med sig.

Kaserneområdet har skoven til nabo og er stadig ikke langt fra bymidten. Der er netop nu to lejligheder til salg, hvor den billigste er udbudt for 1.995.000 kroner og den dyreste 2.695.000 kroner.

Avedørelejren

Avedørelejren er et gammelt kaserneanlæg, der blev overtaget af Hvidovre Kommune i 1999. Her blev der opført boliger, og i dag er der seks andelslejligheder til salg i bygninger, der er fra 2004 og 2006. Priserne ligger fra beskedne 125.000 kroner og op til 395.000 kroner, mens boligydelserne ligger fra 4.714 kroner pr. måned og til 9.552 kroner pr. måned.

Jægersborg Kaserne

Byggeriet af den gamle Jægersborg Kaserne begyndte i 1733, og bag det stod arkitekten som også stod bag bl.a. Eremitageslottet og Sorgenfri Slot.

De gamle bygninger er i dag fredede, mens to nybyggede bygninger på området ikke er det. De 20 rækkehuse, der er til salg, er alle nyrenoverede. Placeret i en af Danmarks absolut dyreste kommuner skal du naturligvis have opsparingen i orden for at købe et af rækkehusene på kaserneområdet. Priserne starter ved 5.000.000 kroner og fortsætter, til de rammer 11.500.000 kroner.

Læs mere om boligerne på Jægersborg Alle 150.