Bo i det gamle vandtårn

Er den klassiske 70’er-parcel eller typehuset ikke lige dig? Skal du have noget med lidt mere personlig, skal du gå efter et af de gamle vandtårne, der er omdannet til bolig. Boligsiden.dk har fundet tre flotte vandtårne, der er til salg netop nu.

Når reden skal bygges, og familien indlogeres, drømmer mange om det klassiske parcelhus, der opfylder alle ønsker til indretning, placering og pris. Men for nogle er det bare ikke nok. Det er lidt for konformt, lidt for stereotypt. Skal du derud, hvor andre er ude af deres comfort zone, skal du have fat i en helt særlig bolig, og det kan fx være et af de ombyggede vandtårne, der er til salg netop nu.

”Vandtårnene er noget for sig selv. Det er tydeligt, at man har at gøre med bygninger, der har tjent et andet formål og haft en anden brug, end de har i dag. Det er særlige boliger, der kræver særlige købere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Man kan antage, at de tre vandtårne på listen her har givet arkitekten en udfordring med ombygningen. De runde tårne er blevet integreret i boligen på tre forskellige måder, der hver især omfavner det særpræg, vandtårnet har med sig fra sin oprindelige funktion.

Et rigtigt tårn

Tårnvej 6, 6520 Toftlund

Vandtårnet her er i sandhed specielt. Udefra er det en arkitektonisk spidsfindighed, hvor det gamle, runde tårn er bygget sammen med tilstødende bygninger, der til sammen danner boligen på 179 kvadratmeter. Boligen er flot istandsat, og du får fuld valuta for tårnpengene med dejlig udsigt ud over byen og utraditionelle, smukke rum i det runde tårn. Udbudspris: 1.195.000 kr.

Funkis-vandtårnet

Grønholtvej 31, 2650 Hvidovre

I Hvidovre smelter vandtårn og funkis sammen til en uimodståelig hybrid. Her er det runde tårn omkranset af stramme, lige linjer, der giver en dynamisk udtryk. Fra den runde stue på første sal er der udgang til en altan med masser af sol og udsigt ud over byen. Udbudspris: 2.895.000 kr.

360 graders udsigt

Vesterhavsgade 8A, 7680

Det ombyggede vandtårn i Thyborøn lokker med 360 graders udsigt med vue over indsejlingen til Thyborøn, havet, Limfjorden og Thyborøn by. Boligen er totalrenoveret og har flere altaner for at udnytte udsynet og udsigten. Udbudspris: 2.290.000 kr.