Bliv nabo til den (u)hyggelige kirkegård

Foto: Boligsiden.

Køb et hus ved kirkegården, og få den perfekte Halloween-kulisse. Der er endda penge at spare på den hyggelige uhygge. Boligsiden.dk er taget på kirkegårdstur.

Tågen ligger i banker, en ugle tuder, og kom der ikke en lyd fra kirkegården? Naturligvis tror vi ikke på genfærd, men har man en kirkegård til nabo, kan det jo godt sætte fantasien i sving sådan en allehelgensaften.

”Udbudsprisen på villaer og rækkehuse, der ligger under 100 meter fra en kirkegård, ligger ca. 1.500 kroner pr. kvadratmeter lavere end for andre huse. Om det er fordi, der typisk ligger en kirke også, der bimler med klokkerne søndag morgen, eller om det er fordi, mange ikke bryder sig om tanken om kirkegården som nabo, skal jeg ikke kunne sige”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog langt fra alle kirkegårde, der får det til at risle ned ad ryggen. Nogle kirkegårde er fredfyldte oaser midt i storbyen.

Den romantiske kirkegård

Ikke alle kirkegårde har genfærd, der rasler med kæderne og mosler rundt i gravene. Assistens Kirkegård i København er et tilløbsstykke om foråret og sommeren, hvor den bruges som park og rekreativt område, og på Bispebjerg Kirkegård er der ingen uhygge men decideret romantik, når de lyserøde kirsebærtræer blomstrer og nyforelskede par promenerer hånd i hånd på de lange alleer.

Den uhyggelige kirkegård

Er du på jagt efter genfærd og gespenster, skal du nok lidt ud på landet, hvor du kan være heldig at finde en øde, og måske lidt forfalden kirkegård, med den helt rigtige stemning af mosgroede gravsten og krogede træer. Her kan du give fantasien frit spil, når du får følgeskab af flagermusene på din aftentur, en ræv lusker rundt i krattet og gravstenen – måske – gav sig lidt, da du passerede.

Få kirkegården som nabo

Fredfyldt idyl eller uhyggelig spøgelsesplads? Her er to af de boliger, der er nabo til en kirkegård. Vurder selv.

Osted Kirkestræde 6, 4320 Lejre

Her er en smukt renoveret villa, hvis charmerende baghave støder direkte op til den lokale kirkegård. Fra boligens førstesal har du fuldt udsyn ud over den grønne kirkegård og de gravsteder, der nu engang er. Idyllisk eller uhyggeligt? Det vurderer du. Udbudspris: 2.295.000 kr.

Kongensgade 37, 5960 Marstal

Billigt hus med kirkegården som nabo. Fra husets gårdhave kan du se direkte på de flotte træer på Marstals gamle kirkegård. Er du til ø-liv og uhyggelig hygge, så er huset her til dig. Udbudspris: 350.000 kr.

Find mere om