Årets hits: Her er Danmarks mest populære boliger

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Hvilke boliger får mest opmærksomhed blandt de boligsøgende på det danske boligmarked? Boligsiden.dk har lavet en topliste over de villaer, ejerlejligheder og sommerhuse, der er blevet klikket mest på henover det seneste år. Se dem her.

Blandt de boliger, der er blevet sat til salg i løbet af det seneste år, er der særligt én villa, som har fået de boliginteresserede til at kigge en ekstra gang. Da Nybrovej 395 i Kongens Lyngby kom på markedet, indtog det pladsen som Danmarks dyreste bolig med en udbudspris på 68 millioner kroner, og selvom liebhavervillaen nu blot kan bryste sig af en tredjeplads, er det den bolig, flest har klikket sig ind på fra Boligsiden.dk. På 10 måneder er villaen blevet vist mere end 30.000 gange.

Retter vi blikket mod boligen med næstflest visninger, er der tale om alt andet end luksus. Det er lykkedes et lille nedrivningsparat hus beliggende op ad en motorvej i Valby at høste omkring 21.700 klik.

De to boliger i toppen er et godt billede på, hvad der vækker interessen hos boligkøberne, og særligt de nysgerrige, der godt kan lide at gå på opdagelse på boligmarkedet for hyggens skyld.

”Det er de færreste, der for alvor overvejer at byde på en ejendom, som den på Nybrovej 395, men de fleste af os vil gerne se, hvordan et hus til 68 millioner kroner ser ud. Og sådan er det generelt med de mere ekstravagante boliger. Omvendt er et godt tilbud også altid et tilløbsstykke, så selvom haveforeningshuset i Valby ikke ser ud af meget, er en grund i København til en million kroner så sjældent set, at det får folk til at stoppe op,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

To populære byer

Samme tendens gør sig gældende i top tre over de mest sete sommerhuse. Her er det landets andendyreste, der tager førstepladsen med omkring 3.000 visninger ned til nummer to og tre, som ligger i den mere budgetvenlige ende af prisskalaen.

På lejlighedsfronten er det tre boliger med udbudspriser på mellem 15 og 23,7 millioner kroner, der har fået flest til at klikke med musen. Og alle tre er centralt beliggende i Aarhus og København.

”Fælles for de mest populære villaer og ejerlejligheder er, at de ligger i eller i omegnen af Danmarks to største byer. Og det er ikke så underligt, eftersom det både er her boligefterspørgslen er størst, og priserne er højest. Kigger vi ud i landet, er der masser af liebhaveri, men andelen af de dyreste boliger er naturligvis størst der, hvor prisskiltene er længst,” siger Birgit Daetz.

Mest sete boliger på Boligsiden

Villaer

Nybrovej 395, 2800 Kongens Lyngby

Hestehaven 27, 2500 Valby

Dådyrvej 5A, 8270 Højbjerg

Ejerlejligheder

Dag Hammarskjölds Allé 42D, 4., 2100 København Ø

Frederiksgade 9, 3. th, 1265 København K

Sommerhuse

Rungstedvej 137, 2960 Rungsted Kyst

Havremarken 1, 3250 Gilleleje

Ellens Vænge 41, 3630 Jægerspris