Aalborg og Esbjerg har størst chance for et besøg af Julemanden

Foto: Pixabay.

Hvis du skal have besøg af Julemanden, skal der være plads til hans kane og de otte rensdyr. Derfor sætter han pris på en god garage, og han vælger utvivlsomt de byer, hvor udvalget er størst. Derfor kæmper Aalborg og Esbjerg om at vinde hans opmærksomhed.

Hvis du ikke ved det eller har glemt det, så har Julemanden hele otte rensdyr spændt foran sin store kane. Med julegaver til flere end 5 millioner danskere (det er kun, os i Danmark, der får julegaver!) skal kanen også være stor og rummelig, og den slags kræver ordentlig trækkraft.

Men det kræver også en ordentlig p-plads, når gaverne skal deles ud. Og regner det, hvilket er overvejende sandsynligt, hvis vi får nedbør, så vil han utvivlsomt lede efter en god garage til kane og dyr.

Flest garager i Aalborg og Esbjerg

Derfor kigger han fortrinsvis mod Esbjerg og Aalborg. Det er nemlig de to byer i landet, hvor der er flest garager – i begge byer er der godt og vel 8.500 garager, og det kan ingen anden dansk by konkurrere mod. Det er også de to byer i landet, hvor der er flest kvadratmeter garage.

Det bliver nu nok Esbjerg

På Boligsiden satser vi derfor hele opsparingen på, at Julemanden dukker op i Aalborg eller Esbjerg. Og skal vi indsnævre yderligere, så gætter vi på, at esbjergenserne vinder Julemandens gunst; deres garager er nemlig på 45 kvadratmeter i gennemsnit – det er seks kvadratmeter mere end garagerne hos den nordjyske konkurrent.

God Jul til alle i Esbjerg, Aalborg og for den sags skyld også i resten af landet fra www.boligsiden.dk

Det hedder dyrene

Julemandens oprindelige otte rensdyr har i dansk oversættelse navnene Sprinter/Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Den sidst tilkomne – Rudolf – hedder som bekendt også Rudolf på dansk.

Kilde: Statens arkiver sa.dk

Find mere om