300 nye boliger sat til salg hver dag i 2016

Foto: Boligsiden

Sidste år var et forrygende år for boligmarkedet, hvor over 110.000 boliger blev sat til salg på Boligsiden.dk. 2017 ser ud til at fortsætte ad samme spor.

Boligpriserne steg, salgstiderne faldt, og danskerne brugte rekordmange penge på boliger. 2016 var et forrygende år for boligmarkedet, og det er derfor ikke gået stille for sig hos Boligsiden.dk i det forgangne år.

Der blev sat over 110.000 boliger til salg på i løbet af 2016. Det svarer til, at der kom over 300 nye boliger til salg på Boligsiden.dk hver eneste dag. Det er lidt flere end året før, og 8,5 procent flere   end i 2014.

De mange nye boliger har øget brugernes aktivitet og betydet, at der er klikket videre fra Boligsiden.dk til en boligside hos ejendomsmægleren over 110 millioner gange. Det er i gennemsnit godt 1.000 gange pr. udbudte bolig.

”Når flere køber bolig, kommer der også flere nye boliger til salg, og den høje aktivitet tyder på, at der er mange købere, der undersøger markedet for at finde lige præcis den bolig, der passer til deres behov. Det er et udtryk for, at boligmarkedet er i vækst, og der er ikke noget, der tyder på, at det ændrer sig i 2017,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fortsat vækst kan aflæses allerede

Netop pointen, om at boligmarkedet vil fortsætte med at vækste, kan også aflæses i tallene for januar 2017. I januar i år blev der annonceret flere boliger end i januar sidste år, og antallet af klik til mægler i den forgangne måned ligger også godt 15 procent over niveauet for januar sidste år.

Birgit Daetz mener, at den tætte trafik er et tegn på, at 2017 kan blive et nyt flot år for boligmarkedet.

”Det er jo en indikation på, at markedet ikke har toppet nu, og at vi går endnu et år i møde, hvor vi kan forvente mange handler og stigende priser.”

2016 var det fjerde år på stribe, hvor der blev sat over 100.000 boliger til salg på Boligsiden.dk. Noget tyder på, at 2017 kan blive det femte i rækken.