30 pct. af alle boliger til salg viser energimærke

Hver tredje bolig til salg annonceres nu med energimærke, og det er ikke kun de nye boliger til salg, der viser energimærket. Flere end 16.000 boligsælgere har frivilligt valgt at få lavet energimærke på deres bolig, selvom de ikke er omfattet af de nye regler. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk.

Klimakampen er for alvor ved at trænge ind i de danske stuer. Siden 1. juli 2010 kræver en ny lovgivning nemlig, at alle boliger, der sættes til salg efter den dato, er udstyret med gyldigt energimærke. Reglerne skal sikre, at boligkøberne har fuld indsigt i boligens energiforbrug, inden man skriver under på slutsedlen.

Her blot to måneder efter, at de nye regler trådte i kraft 1. juli, annonceres nu flere end 23.000 boliger med energimærke ud af de i alt omkring 76.000 boliger til salg i hele landet på www.boligsiden.dk. Dette svarer til omkring 30 pct. af alle boliger til salg.

Har taget de nye regler til sig

”I dag, kun to måneder efter de nye regler trådte i kraft vises energimærket på hver tredje bolig på www.boligsiden.dk. Det skyldes, at tusindvis af boligsælgere ønsker at vise energimærket på boligen, selv om de ikke er omfattet af lovkravet. Det er en klar indikation af, at boligsælgerne har taget de nye regler til sig”, siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Det drejer sig om i alt 16.300 boligsælgere, der har sat deres bolig til salg før 1. juli, og som alligevel annoncerer energimærket på boligen. I dag står der stadig 11.000 af disse boliger til salg på Boligsiden.dk.

Vigtigt for konkurrencen

”De boligsælgere, der har haft deres bolig til salg fra før de nye regler trådte i kraft, ser uden tvivl en fordel i, at energimærkningen fremgår af boligannoncen; det er ganske enkelt et vigtigt parameter i konkurrencen med de øvrige boligsælgere”, mener Birgit Daetz.

Samlet set er der i dag energimærke på cirka 17 pct. af alle de boliger, som er lagt på www.boligsiden.dk inden 1. juli.

Der er for tiden omkring 76.000 boliger til salg rundt om i landet. 23.500 af dem annonceres altså med energimærke, hvilket svarer til 30 pct. af alle de boliger, der står til salg herhjemme.

Energimærkningen af boliger kan bedst sammenlignes med den ordning, som de fleste kender fra køleskabet eller vaskemaskinen. Boligerne inddeles i otte kategorier, hvor A1 og A2 er de laveste og altså de mest energirigtige, mens G er boligerne med mest energiforbrug. Boligsiden har omsat bogstavværdierne til tal, hvorfor A1 og A2 svarer til 1,0, mens G svarer til 7,0.
Ifølge det nye lovkrav skal boligen være forsynet med energimærkning fra det øjeblik den annonceres til salg. Hidtil har det kun været et krav, at boligen var energimærket, inden handlen var gennemført.