3 traditionelle sommerhuse – som vi kender og elsker dem!

ENGANGSBILLEDE

Solen er så småt begyndt at titte frem og varmere temperaturer venter forude. Om end det kan være svært at forestille sig, så bliver det atter sommer, og det føles nu ikke længere som den rene utopi. Her er tre traditionelle sommerhuse i tre prisklasser til ægte dansk sommerhygge i al slags vejr.

Den danske sommer er og bliver aldeles utilregnelig. Men når først solen er fremme og vinden har lagt sig, så er den noget af det mest himmelske, der findes. Derfor er det også en skam at rykke hele familien sydpå i lige netop den uge, hvor vejret arter sig, og hyggen spreder sig herhjemme. Her er sommerhuset en oplagt måde at få allermest ud af den danske sommer på. Sommerhuset tillader nemlig dejlig indehygge på de mere regnvåde dage, hvor du kan få tiden til at gå med madlavning, kagebag, gør-det-selv-projekter og kryds og tværs. Samtidig har man i sommerhuset alle de gode udendørsfaciliteter som strand og skov lige uden for døren og er klar til at udnytte dem, så snart den mindste solstråle strejfer ens næsetip, og solbrillen kan komme på.

Vi vil have hygge frem for gadgets og luksus

Sommerhuset er efterhånden et vidt begreb, og der findes alt fra primitive huse fremstillet i naturmaterialer og med das og vandpost til toptunede luksushuse, der er renoverede til fingerspidserne og foret med det nyeste udstyr. Men selvom det med diverse gadgets er muligt ikke at skulle røre en finger i sin ferie, så er det, når alt kommer til alt, slet ikke det, vi ønsker os. Danskerne vil nemlig i virkeligheden allerhelst supplere deres helårsbolig med et traditionelt sommerhus uden alt for meget lir. Et sommerhus i et rigtigt sommerhusområde omgivet af andre sommerhus entusiaster, med vandet inden for gåafstand og en god gammeldags brændeovn, der kan hjælpe hyggen på vej på de kølige aftener – det er det langt de fleste af os foretrækker. Og det er da også det traditionelle sommerhus, der er blevet vist som resultat til størstedelen af de brugere, der har taget Boligsidens test: ”Hvilken sommerhustype er du?”.

Læs også: Vi elsker det traditionelle sommerhus

3 sommerhuse, som vi bedst kan lide dem

Markvej 3 Eskov, 7870 Roslev
For mindre end 400.000 kroner kan dette fine og utroligt autentiske lille træhus i Nordsalling blive dit. Huset er højt beliggende i et større sommerhusområde og har to dejlige terrasser, hvoraf en er overdækket og en har kig til fjorden. Inde i huset er der en skøn hems med hele fem sovepladser og en brændeovn, der kan hjælpe hyggen på vej, når den naturlige varme ikke er en selvfølge. Udbudspris: 395.000 kr.

Hjelmevej 10 Rødhus, 9490 Pandrup (billedet øverst)
Ud til Jammerbugten nær Danmarks nordspids ligger dette dejlige sommerhus og boltrer sig i klitter og højt græs på den 5328 kvadratmeter store naturgrund, som kræver minimal vedligeholdelse. Det fine hus ligger for enden af en blind vej, er helt ugeneret og lægger op til ro og fordybelse med 360 graders kig ud over skøn natur. Udbudspris: 1.295.000 kr.

Hjerlsvej 13 4581 Rørvig
101 skønne kvadratmeters stråtækt hus beliggende i Rørvigs 1. række med et bjergtagende udsyn over den næsten 6000 kvadratmeter store naturgrund, der følger med og ikke mindst over den dejlige badestrand. Huset er i to etager og med store, dejlige glaspartier kan naturen og det rige dyreliv, der kendetegner området, nydes fuldt ud. Udbudspris: 4.995.000 kr.

Find mere om