3 storslåede hjem i New England-stil

New England-stilen emmer af charme og idyl og Boligsiden har her fundet 3 overdådige eksempler, der byder på både natur og arkitektonisk elegance til dig, der drømmer om at leve smukt og eksklusivt.

Da de første europæere gik i land på USA’s østkyst tilbage i 1600-tallet, tog de en ganske særlig byggestil med sig hjemmefra. Arkitekturen fra middelalderens England kom til at præge de 6 delstater, med byen Boston i centrum, som vi i dag kender som New England. Men du behøver ikke bevæge dig på tværs af Atlanten for at nyde den charme, der præger New England-stilen – her er 3 eksemplarer, der alle er beliggende på dansk jord.

Stejle tage, skov og gyngestol på verandaen

De smukke huse opført af de britiske kolonister i løbet af 16- og 1700tallet, varierer naturligvis i stil i løbet af perioden. Alligevel er der særlige karakteristika, der går igen i de fleste af denne type huse. Heriblandt er bl.a. den velkendte hvide facade, de stejle tage, små pyntende kviste og den storslåede natur, de ofte er omringet af.  Dertil kommer naturligvis den klassiske veranda, der er skabt af en overetage, der rager ud over underetagen og på den måde skaber en overdækket terrasse. Netop det overdækkede gør, at det ikke er et sjældent syn, at gyngestolen på verandaen stadig er i brug helt hen på efteråret. Og hvem kunne ikke tænke sig at gynge i takt med træernes susen i ly for regn og vind under et varmt tæppe?

”Huse bygget med inspiration fra New England er flotte og storslåede. Derfor appellerer de ofte også til en ganske specifik type køber, der ikke bare er vild med stilen, men som også har mulighed for at betale for den. Der er nemlig tale om huse, der ofte er meget store og derfor kræver en god økonomi” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

3 danske fortolkninger af New England

Nordre Strandvej 24, 3250 Gilleleje
Det bliver ikke meget skønnere end denne overdådige villa i Gilleleje, der med en klassisk stor veranda kigger ud over havet, der er beliggende ganske få meter væk. Huset emmer af klassiske New England-detaljer i smukt træ både indvendigt og udvendigt. Udbudspris: 14.900.000 kr.

Sdr. Strandvej 44, 9492 Blokhus
I dette smukke, Amerikanske strandhus med unik beliggenhed i første klitrække finder man næppe et skønnere fritidshus. Både fra husets store balkoner, dets to verandaer og ikke mindst dets blændende vinduespartier kan du nyde synet af skønne Blokhus. Udbudspris: 3.295.000 kr.

Vedbæk Strandvej 329, 2950 Vedbæk
Fantastisk ejendom med hvid facade, balkon og overdækket indgangsparti på klassisk New England maner. Huset er beliggende med udsigt til skoven omkring Enrum Slot og er udstyret med en dejlig, parklignende have. Udbudspris: 11.750.000 kr.

Find mere om