Indberet selv ejendomsvurderingen og spar 50 procent på skatten

Hus. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

De omdiskuterede offentlig ejendomsvurderinger bliver delvist erstattet af indberetninger fra boligejerne. SKAT kvitterer med 50 procent rabat , hvis du indberetter selv. Boligsiden.dk bifalder løsningen.

OPDATERING 2. APRIL

Det er med en lille tåre i øjet, at vi må meddele, at historien her hørte til strømmen af aprilsnare, der rullede over landet i går. Der er derfor ikke udsigt til, at du selv kan indberette ejendomsvurderingen – ej heller få rabat hos SKAT. Det er vi lidt kede af, men håber, at du alligevel fik grint godt i går.

——————-

Regeringen gør nu op med de fejlbehæftede offentlige ejendomsvurderinger, der har givet anledning til massiv kritik fra Rigsrevisionen, oppositionen og ikke mindst fra boligejerne selv. For at prøve at løse problemerne med ejendomsvurderingerne, der er næsten umulige at ramme på kornet, lader SKAT nu borgerne indberette en anslået ejendomsvurdering selv.

Tiltaget er på forsøgsbasis og skal synliggøre, om boligejerne selv kan løfte den opgave, der har voldt SKAT så store problemer. For at få så mange som muligt til at indberette vurderingerne, tilbyder SKAT helt ekstraordinært en kontantrabat på ejendomsskatten på 50 procent for boligejere, der indberetter selv.

”Det giver rigtig god mening, at lade boligejerne komme til. I sidste ende er det dem, der kender boligen og området bedst. De ved, hvor god stand boligen er i, og ved hvor eftertragtet adressen er i området. Boligejerne har et lokalkendskab, som man ikke kommer til at kunne efterligne med beregninger”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Den kontante rabat på 50 procent for boligejere, der indberetter selv, finansieres af den besparelse, som SKAT ellers ville bruge på vurderingsfolk, der skulle fastsættes boligens værdi.

Vi har tillid til skatteyderne

På spørgsmålet om nogen kunne finde på at misbruge ordningen og indberette vurderinger, der ligger langt under, hvad boligen er værd og derved slippe med en mindre ejendomsskat, fortæller anonyme kilder, at det ikke er noget, der bliver betragtet som et problem.

”Tilliden til danskerne er stor. Vores opfattelse er, at skatteyderne er meget reelle, når det kommer til indberetninger. Hvert år angiver tusindvis af danskere selv befordringsfradrag, håndværkerfradrag, børnebidrag og mange andre oplysninger. Vi har ingen grund til at tro, at nogen vil snyde med ejendomsvurderingerne”, siger altså en anonym kilde.

Sådan indberetter du selv

Ønsker du at indberette din egen ejendomsvurdering, skal du lave en detaljeret  beskrivelse af din bolig, hvor du også beskriver området og kommer med din egen vurdering af boligens værdi. Du skal desuden uploade billeder af huset og af hele husstanden inklusive kæledyr. Familier med kæledyr kan opnå ekstra rabat på skatten, da husdyrene risikerer at sænkes husets værdi. Ligeledes kan meget tynde familier forvente at skulle betale ekstra i skat, da de slider mindre på boligen, som derved bliver mere værd.

Beskrivelse, billeder og anslået værdi kan kun indsendes 1. april.

Find mere om