Det altoverskyggende emne på boligmarkedet i sidste uge var den nye mulighed for at se salgspriser, bl.a. her på Boligsiden. Og vi er vilde med at læse om de dyreste og billigste boliger og veje i landet. Det bar pressen i uge 2 præg af. Læs, hvad vi har udvalgt fra sidste uge.
Danmarks dyreste lejligheder
Det er ikke kun de store kasser langs Øresund nord for København, der koster tocifrede millionbeløb. Også lejlighederne kan følge med. Og lige nu koster Danmarks dyreste lejlighed ifølge Boligsiden.dk 17,9 millioner kroner.
Den ligger på Tuborg Boulevard i Hellerup, og med den i hånden kan du også se frem til et liv i ren luksus: 216 kvadratmeter, udsigt udover Øresund og hele den svenske kyst samt Tuborg Kanal.
Og så får du også to rummelige terrasser til eventuelle grillfester, og du har mulighed for at se både solopgang og solnedgang.
Faktisk er der en pæn besparelse på lejligheden. I hvert fald blev den sat til salg til 21,5 millioner kroner for lidt over et år siden. Så prisfaldet er på 3,6 millioner kroner.
Ekstra Bladet, kup!, side 7 (16. januar 2010)
Her er Danmarks billigste lejlighed
Hvis du vil købe en lejlighed til spotpris, så er her et rigtigt godt tilbud i byen Gjesing tæt på Esbjerg. En lille lejlighed på 32 kvadratmeter til kun 198.000 kroner.
Det gør denne lejlighed til landets billigste og også den eneste til under 200.000 kroner ifølge Boligsiden.dk.
Udover lejligheden får du også en lille have til, så du kan bruge Weber-grillen til sommer.
EkstraBladet.dk (15. januar 2010)
Huse udbydes over offentlig vurdering
Bolig: Mens hver anden bolig i Danmark sælges til under den offentlige ejendomsvurdering, ligger udbudspriserne i Esbjerg stadig pænt over vurderingen.
Det har altid været god latin på det danske boligmarked, at huse og lejligheder sælges til priser, der ligger pænt over den offentlige ejendomsvurdering. Men en omfattende analyse udarbejdet af ejendomsmæglerkæden EDC viser nu, at hver anden bolig, der blev solgt på landsplan sidste år, faktisk skete til priser, der ligger under den offentlige ejendomsvurdering.
På det esbjergensiske marked for salg af huse er verden imidlertid ikke gået af lave. Et tjek, som JydskeVestkysten har foretaget på mere end 50 villaer til salg i forskellige kategorier, viser, at udbudspriserne fortsat ligger ganske pænt over den offentlige vurdering.
Hos indehaveren af ejendomsmæglerfirmaet Realmæglerne, Svenne Nielsen, anser mægler Svenne Nielsen tallene i Esbjerg som et udtryk for en vis stabilitet i priserne.
– Mange andre steder i landet, ikke mindst i Københavns-området, har man jo haft en helt anden prisudvikling end her. Der er priserne desuden faldet meget mere sidenhen, og lavere vurderinger er på vej, mens vi herovre næppe vil opleve den store forskel, siger Svenne Nielsen.
Jydske Vestkysten, 3. sektion, side 1 (15. januar 2010)
Hvad gav din nabo for huset
Et enkelt klik. Så let blev det i går at tjekke, hvad din nabo har givet for sin lejlighed, eller hvad Michael Laudrups hus har kostet.
Tidligere skulle man af sted til Tinglysningskontoret for at finde frem til, hvad boliger var blevet solgt for. Nu kræver det blot en internetforbindelse. Det skabte kaos på adskillige boligsites, da det gik i luften onsdag morgen.
”Folk væltede ind fra morgenstunden, så vores system gik helt ned. Det er uden tvivl en dag, hvor vi slår alle rekorder,” siger Ricco Zuschlag fra Boliga.dk.
På Boligsiden.dk var der ligeledes en stor interesse for de nye informationer. I første omgang var det dog mere naboernes huspriser, brugerne havde travlt med at snage i frem for oplysninger om ens fremtidige bolig.
”Der er selvfølgelig en vis snageeffekt i den her slags oplysninger. Først vil man jo gå ind og se, hvad ens egen bolig har kostet, og hvad naboens og bekendtes boliger har kostet. Bagefter vil man måske underholde sig selv med de mere kuriøse boliger på Strandvejen. Men i længden er det nok mest de lejligheder og huse, man har kig på, som man vil holde sig orienteret om,” siger direktør for www.boligsiden.dk Søren Lægaard.
B.T., 1, side 16 (14. januar 2010)
Kæmpe interesse for boligpriser
De mest benyttede hjemmesider, når danskerne leder efter nyt hus eller lejlighed, blev begge ramt af nedbrud i går. Årsagen var, at de åbnede for gratis adgang til at tjekke historiske handelspriser på alle typer af boliger fra 1992.
Det var så mange interesserede i at afprøve, at siderne i perioder blev overbelastet.
Det var både Boligsiden.dk og Boliga.dk, der på denne måde var ude af drift på grund overbelastning. Også ejendomsmæglerkæden Home åbnede i går en tilsvarende service, og også de havde langt flere gæster inde i butikken end normalt …
… ”Interessen har været så stor, at vi på et tidspunkt var ude af drift,” siger Ricco Zuschlag.
Direktør for Boligsiden, Søren Lægaard, kommer med en tilsvarende melding: ”Vi har haft en stigning i trafikken her til formiddag på 50 procent. Stigningen kunne potentielt set godt have været endnu større, da vi har været ramt af indkøringsproblemer.”
Berlingske Tidende, business, side 8 (14. januar 2010)
Boligmarkedet vender i København
Det går nu så godt med salget af ejerlejligheder i København, at hver sjette lejlighed bliver solgt inden for en måned.
Særligt går det godt på Nørrebro og i Københavns Nordvest-kvarter, hvor salget er fordoblet de seneste seks måneder. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk, som registrerer antallet af indgåede handler.
Tilsvarende blev kun omkring tre ud af ti lejligheder solgt inden for tre måneder under finanskrisen, fortæller tallene fra www.boligsiden.dk.
”Boligmarkedet i hovedstaden er igen ved at blive gunstigt for både sælger og køber. Fremgangen i salget af ejerlejligheder vidner om, at priserne og udbuddet af ejerlejligheder er ved at finde et mere stabilt og naturligt leje,” siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S Birgit Daetz.
Epn.dk (Erhverv På Nettet) (14. januar 2010)
Boligoplysninger: Åbenhed om bolig-salgspriser
Det er nu blevet endnu nemmere at tjekke de reelle salgspriser på boliger …
”… Men i kraft af regeringens tilladelse til at offentliggøre salgspriserne vil vi selvfølgelig benytte os af denne mulighed, som er med til at gøre prisudviklingen på boligmarkedet endnu mere gennemsigtigt for forbrugerne,” siger Søren Lægaard, direktør for Boligsiden …
”… Det ser jeg som en stor værdi for den enkelte boligsøgende,” siger Søren Lægaard …
”… Nu er vi ved at foretage nogle justeringer, så det forhåbentligt kan komme op at køre igen inden for en time eller to,” sagde direktør Søren Lægaard.
Børsen, 1. sektion, side 26 (14. januar 2010)
Færre boliger til salg
Lysten til at sælge villaer, rækkehuse, fritidshuse og ejerlejligheder har været for nedadgående i 2009.
I maj var der knap 63.000 boliger til salg, men ved udgangen af sidste år var der 54.371 villaer, rækkehuse, ejerlejligheder eller fritidshuse til salg på internettet, viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik.
Der kan være to forklaringer på, at salgsskiltene bliver pillet af nettet. Enten er boligerne solgt, eller også har ejerne opgivet at slippe af med dem.
”Der er rigtigt mange, som opgiver at sælge deres bolig”, siger seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRFkredit.
Der findes ingen præcis tal for, hvor mange der opgiver at sælge deres villa eller lejlighed.
”Men over det seneste halve år har vi også set, at der er blevet indgået færre handler, så det må jo betyde, at stadig flere opgiver at sælge. Vi har dog på det allerseneste set en tendens til flere handler”, siger Mikkel Høegh.
Politiken, 1. sektion, side 13 (14. januar 2010)
Huset langt mindre værd end du tror
Udbudspriserne på villaer i Helsingør Kommune er det seneste år sat ned med blot 580 kroner eller 2,2 procent pr. kvadratmeter. Langt mere dramatisk ser det ud, når det gælder de virkelige salgspriser. De er faldet med 4.552 kroner eller hele 22 procent. I Hornbæk er forventningerne hos sælgerne skruet så voldsomt i vejret, at villaerne står udbudt med salgspriser en tredjedel over, hvad de realiteten kan sælges for.
– Generelt er udbudspriserne på villaer sat alt for højt, og specielt i Hornbæk er de nærmest urealistisk høje, lød det fra ejendomsmægler John Larsen fra DanBolig Hornbæk/Ålsgårde …
… Og han bakkes op en anden af nordkystens ejendomsmæglere, Bo Voergaard, partner i Voergaard& Ørndrup i Hellebæk.
– Problematikken er, at der er væsentlig forskel på udbudspriser og realiserede handler. Vi må desværre erkende, at det ikke kun er sælgerne, der har skabt det store forventningsniveau, men at det også gælder for en stor del af mæglerbranchen. Det er trods alt mæglernes ansvar, at ejendommene udbydes i et realistisk niveau, siger Bo Voergaard.
Helsingør Dagblad, 1. sektion, side 1 (14. januar 2010)
Stabilitet på det danske boligmarked
Huspriserne har det seneste kvartal stabiliseret sig, og i Hovedstadsområdet er priserne endda begyndt at stige. Samtidig er liggetiden for boliger til salg faldet markant i hele landet. Det viser helt nye tal fra boligsidens kvartalsstatistik.
Danske boligkøbere skal til at vænne sig til, at boligpriserne stabiliseres eller stiger. Priserne på villaer og ejerlejligheder falder nemlig ikke i samme grad, som de tidligere har gjort. Inden for de seneste tre måneder er udbudspriserne blevet mere stabile og er kun faldet med omkring to procent. I København er den gennemsnitlige udbudspris på enfamiliehuse endda steget med to procent i forhold til sidste kvartal. Det viser helt nye tal fra boligsidens kvartalsstatistik.
– De små prisstigninger i Hovedstaden vidner om fremgang og en begyndende stabilitet på det danske boligmarked. Det er specielt interessant, fordi boligmarkedets udvikling ofte tager afsæt i Hovedstaden, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S Birgit Daetz .
Hals Avis, 1. sektion, side 26 (12. januar 2010)
Langelinie er mest populær i Odense
Odense er ikke blandt de 10 mest eftertragtede kommuner i landet for folk, der søger ny bolig – i hvert fald ikke hvis man udelukkende kigger på den opgørelse, som boligportalen Boliga.dk har lavet over de kommuner, som flest af Boligas bruger søger salgspriser i.
Her ligger Københavns Kommune nummer et med række sjællandske og især nordsjællandske kommuner i hælene. Århus er som den eneste kommune uden for Sjælland røget ind på en sjetteplads på listen.
Ikke alene dominerer hovedstadskommunerne klart på listen – det er også de dyreste adresser i kommunerne, der trækker flest søgninger fra Boligas brugere. Den mest søgte adresse i København er Islands Brygge, en del af byområdet på det nordvestlige Amager. På andenpladsen ligger en sikker adresse, hvis man vil vise, at man er med, hvor det sker, og har råd til det: Strandvejen. Og tredjemest populær er Østerbrogade.
FyensStiftstidende.dk (11. januar 2010)