Villaer sælges hurtigst omkring byerne

BBR indberetning

Hussælgerne kommer hurtigst af med villaen eller rækkehuset, hvis boligen ligger i nærheden af de store byer. Kortest er salgstiderne omkring hovedstaden, men også i mange jyske kommuner er salgstiderne i den lave ende. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Det er efterhånden blevet et fast tema i medierne, at boligmarkedet kun fungerer i og omkring København. Det er her, man sporer stigende priser, flere – og hurtigere – handler. Men på trods af, at salgstiderne for villaer og rækkehuse er landets laveste i hovedstadsområdet og i Nordsjælland, kan mange af landets andre kommuner efterhånden også være med. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks fra november 2012.

I København og 10 forstæder er de gennemsnitlige salgstider for villaer og rækkehuse helt nede på fem måneder eller mindre. Uden for hovedstadsområdet er det kun Halsnæs i Nordsjælland, der kan være med i dét selskab.

Men i omkring hver tredje af landets 98 kommuner er salgstiden kun marginalt længere – på mellem 5 og 7 måneder.

Pæne salgstider i sjællandske kommuner

”Man taler tit om, at især kommunerne i Vestsjælland er ramt af krisen på boligmarkedet. Men når man betragter salgstiderne her, ligger disse på et pænt niveau i kommuner som Næstved, Køge, Lejre og Greve. I sidstnævnte kommune er salgstiden endda helt nede på 137 dage i gennemsnit,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Også i mange jyske kommuner er salgstiderne for villaer og rækkehuse på mellem 5 og 7 måneder, hvilket også ses i Odense.

Store byer trækker salgstider ned

”Det er i og omkring kraftcentrene – altså de store byer – at salgstiderne ligger på et relativt lavt niveau. For eksempel Herning, Esbjerg, Aarhus, Horsens, Randers, Kolding og Aalborg. Derudover ser vi de lave salgstider i kommuner, der støder op til. Et eksempel er Favrskov, og forklaringen er blandt andet, at man relativt nemt kan komme på motorvejen og ind til jobbet i storbyen, samtidig med at huspriserne er lidt lavere i den type kommuner”, forklarer Birgit Daetz.

Find mere om