Vi køber flere og flere lejligheder på tegnebrættet

Antallet af projektsalg stiger. Siden januar 2014 er andelen af projektsalg steget knap fire procentpoint, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Vi køber flere og flere lejligheder, der slet ikke er bygget færdige, når vi skriver under på købskontrakten. Andelen af de såkaldte projektsalg fylder mere og mere i salgsstatistikken. I januar 2014 var 6 procent af de solgte ejerlejligheder projektsalg, mens andelen i maj nærmer sig 10 procent.

”Der er en klar stigning i antallet af projektsalg. Det store pres på ejerlejlighedsmarkedet har gjort, at udbuddet er blevet mindre, hvilket har fået mange til at se efter nybyggeri i stedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dyre kvadratmeter

I maj 2015 kostede ejerlejligheder, der blev solgt som projektsalg, 36.000 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. De almindelige, ældre ejerlejligheder blev i samme periode solgt for 26.000 kroner pr. kvadratmeter, så der skal en markant ekstrabetaling oveni, hvis du ønsker at flytte ind i en spritny lejlighed.

Og til trods for de kraftigt stigende priser på ejerlejligheder, er forskellen mellem at købe nyt og gammelt på ingen måde udlignet. Priserne på nybyggeri er nemlig steget i samme takt som priserne på de ældre ejerlejligheder.

”Forskellen er stort set den samme nu som i starten af 2014 trods den rivende udvikling i priserne. Der er altså ingen prismæssig gevinst ved at købe nyt; det er lige så dyrt, som det altid har været”, siger Birgit Daetz.

Mere plads i nye lejligheder

De nybyggede lejligheder har dog en klar fordel: De er større end deres ældre sidestykker. Hvor en gennemsnitlig lejlighed er omkring 80 kvadratmeter, er de nybyggede lejligheder i gennemsnit godt 100 kvadratmeter. Hører du til dem, der er på jagt efter en stor lejlighed, vil der være langt mere at vælge imellem, hvis du kigger blandt projektsalgene også.

Sådan finder du projektsalg på Boligsiden.dk

Brug ‘Avanceret søg’ og marker Projektsalg under Andet. Husk at vælge boligtype øverst på siden, som du plejer. Du kan også indsnævre din søgning endnu mere ved at justere pris, areal m.m.

Find mere om