Velkommen hos den virtuelle ejendomsmægler

Foto: Boligsiden.

Hver dag bliver der fortsat prissat og fremvist boliger hos de danske ejendomsmæglere. Det foregår bare primært digitalt. Og det virker. Fra en af ejendomsmæglerkæderne har man således i marts oplevet salgsrekord.

Selvom coronavirus har lukket store dele af det danske samfund ned, er der livsændringer, der betyder, at danskere fortsat har behov for at finde nye boliger eller at komme af med deres ejerbolig.

Derfor har landets ejendomsmæglere også taget nye, digitale redskaber i brug, så de fortsat kan lave fremvisninger, salgsvurderinger og afholde andre møder på afstand. Samtidig er de traditionelle åbent-hus-arrangementer erstattet af fremvisninger med tilmelding, hvor man kan få fremvist den bolig, man er interesseret i at købe – selvfølgelig med brug af håndsprit og den rette afstand mellem parterne.

”Der er blevet gjort et stort stykke arbejde ude hos de enkelte mæglere med at digitalisere besigtigelser og fremvisninger, og arbejdet har båret frugt. For takket være denne indsats er der stadig mange sælgere og købere, der er blevet på markedet og som får realiseret boligdrømmen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De enkelte ejendomsmæglerkæder samt de selvstændige ejendomsmæglere skriver hver især om de praktiske foranstaltninger på deres hjemmeside. Så her kan du orientere dig, hvis du har fundet en bolig, du er interesseret i.

Ligeledes gælder det, at hvis du ønsker at sælge din bolig, kan du på den enkelte mæglers hjemmeside læse, hvordan du kommer i kontakt med vedkommende. Overordnet for begge situationer gælder det dog, at så vidt det er muligt, anvendes der videofremvisninger og digitale møder.

Find Mægler kan du søge blandt alle landets ejendomsmæglere og finde den, der passer bedst til dine behov.

Succes i coronatider

Det er anderledes omstændigheder end normalt. Men det har ikke forhindret succes hos nogle af mæglerne. RealMæglerne skriver eksempelvis på deres hjemmeside, at de trods corona har oplevet en salgsrekord i marts måned.

I forhold til marts måned i 2019 har denne ejendomsmæglerkæde oplevet en samlet fremgang i salget på 16 procent.

”Vi er selv overraskede, fordi vi havde forventet, at salget ville falde en smule i takt med, at Danmark blev lukket ned, og den fysiske kundekontakt deraf uundgåeligt blev reduceret. Men vi går mærkbart frem, og det er der formentlig flere årsager til,” siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne i en nyhed på mæglerkædens hjemmeside.

Direktøren forklarer fremgangen med dels et stigende salg af sommerhuse, og dels tilpasningerne til de digitale løsninger. Ligeledes oplever ejendomsmæglerne, at køberne er blevet mere konsekvente i forhold til fremvisninger. Dem er der færre af, men til gengæld ender flere af besøgene med et salg.

Folk afventer udviklingen

Også hos Home melder de om et samlet salg i marts, der lå nogenlunde på niveau med sidste år i marts – godt hjulpet på vej af sommerhushandlerne. Og her fortæller man samtidig, at danskerne fortsat er interesserede i boligmarkedet, men at de forholder sig afventende i øjeblikket.

”Det er forståeligt, at flere folk venter og ser tiden an, hvis de kan, men vi ved også, at bolighandlen for mange kun er skubbet for en stund. De har konkrete boligbehov, og i tænkepausen kan man passende bruge et par påskedage på at gøre hjemmet salgsklart eller få skrevet sig op i køberkartoteket. Mæglerne har god tid til at tage en indledende snak allerede nu, ” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i en nyhedsartikel på Homes hjemmeside.

Hos Nybolig melder flere af kædens mæglere også om fin salgsaktivitet trods corona.

”Ifølge tallene er der tale om en mindre nedgang i antallet af handler, men der er faktisk grund til at glæde sig over, at ikke alle danskere sætter deres boligplaner på standby under denne sundhedskrise. Så sent som i weekenden kunne mange af vores forretninger i samtlige landsdele melde om fremvisninger og salg,” siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig i en nyhed på mæglerkædens hjemmeside.

Tiden vil vise, hvordan boligsalget bliver påvirker i april, alt afhængig af hvor længe nedlukningen af Danmark vil vare, og hvordan den eventuelle etapevise genåbning vil foregå.

Vil du læse mere om ejendomsmæglernes tiltag og erfaringer, har vi her lavet link til de største kæder:

Nybolig

Home

EDC

Danbolig

RealMæglerne

Estate

Lokalbolig