Turbosalg: Lejligheder sælges på 11 dage

Foto: Boligsiden.

Du skal snøre skoene og stå tidligt op for at få fat på de eftertragtede ejerlejligheder. Hver fjerde ejerlejlighed bliver solgt, næsten før den er sat til salg, viser nye tal fra Boligsiden.dk

I marts måned blev rekordmange lejligheder solgt på rekordtid. Hver fjerde ejerlejlighed blev solgt på bare 11 dage i gennemsnit.

”Vi har ikke set tal som det her siden januar 2009, hvor vi begyndte at måle.”, siger Boligsiden.dks kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Hver anden lejlighed solgt på 41 dage

kke bare bliver hver fjerde lejlighed solgt på gennemsnitligt 11 dage. Halvdelen af lejlighederne blev i marts måned solgt på gennemsnitligt 41 dage – også det tal er rekordlavt.

I København bliver halvdelen af lejlighederne solgt på 30 dage i gennemsnit.

”De hurtigt solgte lejligheder bliver solgt endnu hurtigere nu. Til gengæld har de lejligheder, der er længst tid om at blive solgt, ikke rykket sig helt så meget”, siger Birgit Daetz.

Den fjerdedel af ejerlejlighederne, der er længst tid om at blive solgt, har nu en gennemsnitslig salgstid på 367 dage, hvilket hverken er alarmerende højt eller bemærkelsesværdigt lavt.

Den positive udvikling fortsætter

Hvor salgstiderne i februar også lå lavt, tog de endnu et markant dyk i marts, der fik dem til at lande på det historisk lave niveau.

”Vi har længe kunnet se, at der var en positiv udvikling i gang på markedet for ejerlejligheder. Ejerlejligheder er blevet købers marked, hvor der bliver givet mindre og mindre prisnedslag og ofte bliver solgt til prisen eller over”, siger Birgit Daetz.

Historisk set plejer villaerne at følge efter ejerlejlighederne, og tallene viser da også samme tendens, men uden at villaerne endnu opfører sig helt så radikalt som ejerlejlighederne.

Find mere om