Turbosalg: Her kan du sælge din lejlighed på under 100 dage

Foto: Boligsiden.

I 2013 kunne bare otte kommuner prale af en salgstid på under 100 dage. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at det antal er steget til 27.

Det tager væsentligt kortere tid at sælge sin ejerlejlighed i Danmark, end det gjorde for fem år siden. Og nu viser nye august-tal fra Boligsidens Markedsindeks, at lejlighederne bliver solgt på mindre end 100 dage i 27 af landets kommuner. For fem år siden var det bare otte kommuner.

”Der bliver solgt klart flest lejligheder i København og rundt om hovedstaden, men vi kan se på handelsaktiviteten, at der de seneste år er solgt flere lejligheder i de andre store og mellemstore byer end tidligere. Der er flere, der har fået øjnene op for glæderne ved at bo i etagebyggeri centralt i byerne, hvor man typisk køber færre kvadratmeter, end når man køber et hus. På den måde kan man bo centralt, uden det koster væsentligt mere,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Generelt for hele Danmark er da også, at salgstiden er faldende. I august 2013 tog det i gennemsnit 131 dage at sælge en lejlighed, hvor det nu bare tager 91 dage. Det er et fald på 30 procent.

”Der er sket meget på ejerlejlighedsmarkedet siden 2013. Renten er lavere, finanskrisen har endegyldigt sluppet taget i boligmarkedet, og priserne er steget markant. Som konsekvens af det har salgstiden været under 100 dage i ni af de seneste 14 måneder. Lejlighederne bliver solgt allerhurtigst i Albertslund, hvor det bare tager 40 dage i gennemsnit, mens også Høje-Taastrup, Hillerød, Vallensbæk, Roskilde og Esbjerg har salgstider under 50 dage,” siger Birgit Daetz.

Stigende salgstid i vente?

Salgstiden er lav lige nu på trods af, at antallet af lejlighedshandler er 10 procent lavere end sidste år, at priserne stagnerer, og at udbuddet stiger. Det er der en naturlig forklaring på, mener Birgit Daetz.

”Salgstiden er et parameter, der ændrer sig sidst i årsagsrækken. Når antallet af handler falder, priserne stagnerer, og udbuddet stiger, skal køberne lige vænne sig til en ny konkurrencesituation, og der går derfor gerne lidt tid, før markedet reagerer med stigende salgstider. Men situationen kan være i gang med at ændre sig, så er man ikke interesseret i at give større nedslag i prisen, må man regne med, at man i den kommende tid må acceptere, at det kan tage lidt længere tid at sælge,” siger Birgit Daetz.

Mens Region Hovedstaden med en gennemsnitlig salgstid på 68 dage er den region, hvor du hurtigst kan sælge din lejlighed, ligger Region Nordjylland i den anden ende af skalaen med et gennemsnit på 130 dage.

De27kommunerhvorsalgstidenerunder100dage
Albertslund, Esbjerg, Fredensborg, Frederiksberg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Høje-Taastrup, Hvidovre, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk, Vejle, Aalborg, Aarhus.
Find mere om