Trods bandekrig og ballade: Nørrebro og Nordvest de mest populære bydele

Ejerlejlighederne går som varmt brød i København, og byens nordlige kvarterer trækker mest i køberne. Derimod er interessen noget mindre i Sydvest-kvarteret og overraskende nok også på det pæne Østerbro.

Krise på boligmarkedet? Ikke hvis man spørger ejendomsmæglerne i København. Som Boligsiden.dk kunne berette i sidste uge, bliver ejerlejlighederne nemlig nærmest flået ned af hylderne i landets største by. Det viser en opgørelse, som vi har foretaget.

Nu dykker vi yderligere ned i tallene og finder de bydele, hvor salget går bedst, samt hvor det godt kunne være bedre.

Og hvis der går nogen rundt og tror, at boligkøberne har ladet sig afskrække af gadekampe og skuddueller, så kan de godt tro om igen. Det er nemlig ingenlunde tilfældet. Tværtimod er Nørrebro og Nordvest faktisk de to bydele, hvor salget af ejerlejligheder går allerbedst.

”På Nørrebro bliver hver fjerde ejerlejlighed solgt i løbet af blot en måned fra til salg-skiltet kommer op i vinduet. I Nordvest er andelen lidt mindre. Til sammenligning er det for byen som helhed cirka 17% – eller hver sjette ejerlejlighed – der bliver solgt inden for en måned”, fastslår Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Dermed er libertinerkvarteret på den anden side af Dronning Louises Bro og det noget mindre mondæne Nordvestkvarter de mest foretrukne bydele blandt de københavnske boligkøbere.

75% solgt på under 3 måneder

Billedet gentager sig ydermere, når man ser på andelen af lejligheder, der maksimum står til salg i tre måneder.
For byen som helhed er det hver anden ejerlejlighed, der højest står til salg i 90 dage. På Nørrebro derimod er andelen oppe på syv ud af ti ejerlejligheder, mens Nordvest lægger sig helt i front; her er det 75% af alle ejerlejligheder, der er solgt på under tre måneder.

Tallene er også ganske pæne i bydele som Frederiksberg og København K, hvor omkring 20% af lejlighederne er solgt inden for en måned, mens seks ud af ti frederiksbergske ejerlejligheder er væk i løbet af 90 dage. I København K er det 70-75% af ejerlejlighederne, der er solgt på tre måneder.
Derimod er tallene knap så pæne på Østerbro og i byens Sydhavnskvarter.

Kun 10% solgt på en måned

”I Sydhavnen er det under 10 pct., der bliver solgt inden for en måned, mens tallet på Østerbro ligger en anelse højere. I begge kvarterer er det fire ud af ti lejligheder, der har fået en ny ejer inden for de første tre måneder af udbudstiden”, forklarer Birgit Daetz.

På trods af store grønne, rekreative områder i bydelene Vanløse og Valby er disse også blandt de mindre eftertragtede kvarterer i København. Begge steder er det godt nok omkring 20% af de fjernede ejerlejligheder, der kun står til salg i en måned eller mindre. Men andelen af fjernede emner, der er væk fra mæglernes salgsvinduer i løbet af tre måneder ligger omkring 40-50%.

Interessen for bydelene skifter

”Nu skal man naturligvis tage højde for sæsonudsving; i Vanløse blev fire ud af ti lejligheder i august solgt inden for tre måneder. Måneden efter var tallet steget til to ud af tre. Desuden er tallene udtryk for, at interessen for de forskellige bydele har det med at skifte fra den ene måned til den anden. Det er Vanløse i hvert fald et godt eksempel på” slutter Birgit Daetz.

Men når det gælder Nørrebro og Nordvest, ser interessen hos køberne ud til at have bidt sig fast. Men tallene hænger også sammen med, at der i dag er et lavere udbud af ejerlejligheder end for et år siden, og efterspørgslen i samme periode er steget. De københavnske ejerlejligheder er med andre ord mere eftertragtede, og de handles hurtigere.

Boligsidens opgørelse er baseret på det antal emner, der er fjernet fra internettet inden for henholdsvis 1 og 3 måneder. I det første tilfælde er medregnet ejerlejligheder til og med november, som er de senest dækkende tal. Tallene for emner fjernet inden for 3 måneder går til og med september. Der skal endvidere tages højde for sæsonudsving.