To ud af tre boligkøbere vælger et hus, der er mindre end 150 kvm

De mindre og mellemstore villaer og rækkehuse er så populære blandt huskøberne, at der bliver solgt en større andel små huse, end der er udbudt til salg.

Der er rift om de små og mellemstore villaer og rækkehuse hos landets ejendomsmæglere. Nye tal fra www.boligsiden.dk, viser, at 67 pct. af alle huse, der er handlet i de seneste 12 måneder er på under 150 kvm.

”Huskøberne vælger i stigende grad de store huse fra. Før krisen satte ind for knap fem år siden

, var de store villaer i langt højere kurs, men krisen har gjort danskerne nøjsomme. Derfor er især de almindelige parcelhuse igen blevet købernes foretrukne”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

67 pct. køber, men kun 55 pct. til salg

Boligsidens tal er baseret på indberetninger af bolighandler fra ejendomsmæglerne. De viser også, at der er kamp om de små og mellemstore huse hos ejendomsmæglerne. For godt nok køber to ud af tre huskøbere et hus, der er mindre end 150 kvm., men andelen i den størrelsesorden, der er udbudt til salg, er meget mindre.

”Aktuelt er det kun omkring hvert andet enfamiliehus, der er udbudt til salg, som er på mindre end 150 kvm. Potentielt set er der derfor flere interesserede købere, hvis man har et almindeligt parcel- eller rækkehus. Det er med andre et godt tidspunkt at sælge nu, hvis man alligevel går og overvejer et salg”, siger Birgit Daetz.

Kan medføre prisstigninger

Hvis udviklingen fortsætter i samme spor – altså at 67 pct. køber et af de mindre huse, mens udbuddet af disse huse ikke stiger, er det logisk, at det vil påvirke prisudviklingen”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om