Tjek området, før du køber bolig

Foto: Boligsiden

Ser du efter hus i et område, du ikke kender så godt, kan det være godt at finde ekstra information om trafikken, institutioner og indkøbsmuligheder i nærområdet. Alt det kan du nu se på Boligsiden.dk’s nye kort.

Hører du til dem, der bliver i nærområdet, når du flytter, har du selvfølgelig helt styr på, hvor det nærmeste supermarked ligger, hvor der er cykelstier, og hvilke veje der er stærkt trafikerede. Men flytter du lidt udenfor dit nuværende område, kan det være en fordel at få en hjælpende hånd til at afkode nærområdets sammensætning.

Boligsiden.dk har siden midten af februar 2014 brugt Googles kort i boligsøgningen. Her har du mulighed for at klikke lag til – vælg fx laget ”trafik” for at få markeret de mest trafikerede veje i området. Desto flere og tykkere grønne streger der er, desto mere trafikeret er vejen.

Du kan også klikke ”på cykel”-laget til for at få markeret cykelstisystemer i skove eller parker eller vælge ”fotos” for at se billeder fra området.

Frem med målebåndet

Som noget nyt har vi fået et målebånd på kortet. Nederst i højre hjørne har du en afstandsmåler, så du kan se, hvor langt afstanden på din skærm svarer til i virkelighedens verden.

Du har også et rutevejledningsværktøj, hvor du kan markere dit præcise start- og slutposition og dernæst få både afstand, rutevejledning m.v.

Børn, bold og bøger

Vil du finde de institutioner, sportsfaciliteter eller biblioteker, der er i området, skal du blot markere dem under ”interessepunkter”. Her kan du også finde nærmeste supermarkeder, sygehuse eller S-tog eller andet, der kunne være interessant for dig.

Helt ned i detaljen

Vil du se mængden af ukrudt i fortovet på din nye adresse, kan du vælge ”streetview-funktionen” ved at trække i den lille, orange mand på kortet hen til det sted, du vil se. Så kan du helt deltaljeret se, hvordan vejene og omgivelserne er.

Google har gjort det muligt at komme med input til kortet. Hvis du fx ved, at der er en færgerute eller en gangbro eller andre detaljer, der ikke er tegnet ind på kortet, kan du tilføje dem her http://www.google.com/mapmaker?hl=da . Boligsiden.dk har desværre ikke mulighed for at hjælpe med denne type ændringer på kortet, da de udelukkende relaterer sig til Googles kortteknik.

Har du kommentarer, ændringsforslag eller ønsker til selve boligsøgningen på kortet, må du meget gerne skrive til os på post@boligsiden.dk

Find mere om