Til salg i 10 år: Her er villaerne med de længste liggetider

Blandt de 11 landsdele finder man den længste liggetid på Bornholm og den korteste i København by, viser tal fra Boligsiden.dk.

Mens nogle boliger går som varmt brød, er det straks mere udfordrende for andre at finde ny ejer. Den ældste villa i udbud herhjemme har været til salg i mere end 10 år, men ser man på den gennemsnitlige liggetid for villaer og rækkehuse, er den dog langt kortere.

Blandt de 11 landsdele finder man den længste liggetid for villaer og rækkehuse på Bornholm, hvor boliger i kategorien i gennemsnit har været til salg i over 400 dage. Næst efter solskinsøen følger Nordjylland og Vestjylland. I den anden ende af skalaen er København by, hvor liggetiden lyder på blot lidt over tre måneder. Faktisk er den eneste landsdel på Sjælland, hvor liggetiden er over 150 dage, Vest- og Sydsjælland, som også tæller Lolland og Falster.

”Boliger med lang liggetid er tit placeret i yderområderne. I de områder er husene ligeså fine som i andre dele af landet. Da der samtidig er langt flere boliger at vælge imellem end i byerne, kan det forlænge købsprocessen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at knap 28 pct. af udbudte villaer og rækkehuse i Danmark er beliggende i Sydjylland. Samtidig bliver hver ottende hushandel gennemført her.

Find mere om