Studielejligheder blev solgt på tilbud i august

Foto: Boligsiden

På landsplan stod salgsprisen på lejligheder helt stille i august. Men i alle de store studiebyer – med København som undtagelsen – faldt priserne. August var en god måned for de studerende, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Endte studieboligjagten med en underskrevet købsaftale på en lejlighed i august, kan man i bagklogskabens krystalklare lys glæde sig over, at det slet ikke var et tosset tidspunkt at købe på. I alle de store studiebyer faldt salgspriserne nemlig på ejerlejligheder i august med undtagelse af ejerlejlighederne i København, der blev en smule dyrere.

I både Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og Roskilde faldt priserne. Mest i Esbjerg, hvor salgsprisen faldt med 4,3 procent sammenlignet med salgspriserne i juli, og mindst i Aalborg, der blot havde et fald på 0,3 procent.

”Det er udsædvanligt at salgspriserne på ejerlejligheder ligger stille på landsplan i august. Og at de så endda falder i studiebyerne, er også bemærkelsesværdigt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Større nedslag i flere byer

Ikke bare faldt priserne; ejerlejlighederne blev også solgt med et større nedslag i august, end der blev givet i juli.

I august steg nedslaget i Aarhus, Esbjerg, Odense og Roskilde. I Roskilde blev nedslaget 27 procent større, og der blev i gennemsnit givet en rabat på 462 kroner pr. kvadratmeter, svarende til en kontant rabat på 28.000 kroner for en lejlighed på 60 kvadratmeter.

Sammenlignet med de andre studiebyer var nedslaget højest i Aarhus. Det lå på 560 kroner svarende til 34.000 kroner for en lejlighed på 60 kvadratmeter. Nedslaget i Aarhus steg med 8 procent fra juli til august.

Outsideren København

I Københavns Kommune steg salgsprisen på ejerlejligheder med 0,6 procent i august, og dermed kørte Hovedstaden sit eget løb og sin egen prisudvikling.

”Priserne i Hovedstaden har ofte mere fart på, og de kan sagtens stige i Hovedstaden, mens de falder i resten af landet. København er evig populær, og der skal meget til at få priserne til at dykke”, siger Birgit Daetz.