Strandvejen i Charlottenlund sælger bedst

Foto: Boligsiden.

De knap 3 kilometer af den mondæne kystvej ved københavnernes travbane er den vej i landet, hvor der er solgt flest villaer i løbet af 2009.

Danmarks nok mest kendte vej slanger sig langs kysten nord for København. Fra Hellerup i syd til Helsingør i nord strækker vejen sig over 42 kilometer og er dermed så lang, at det næppe kan undre, at Strandvejen også er blandt de veje i landet, hvor der bliver solgt flest boliger.

Men selv når man brækker Strandvejen op i mindre bidder – pr. postnummer – fremstår alene de knap 3 kilometer Strandvejen, der ligger i Charlottenlund, som den vej i landet, hvor der er solgt flest villaer og rækkehuse i indeværende år. Det fremgår af nye tal fra Boligsiden.dk.

”Der er handlet 17 huse på Strandvejen i 2920 Charlottenlund i løbet af året. Det er syv flere end nummer to og tre på vores liste over veje med flest handler”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.dk.

De efterfølgende pladser indtages af Hulvejen i Støvring syd for Aalborg og Pandebjergvej i Nykøbing Falster. Her er der handlet 10 huse i 2009.

De øvrige syv veje på Boligsidens top 10-liste er der alle steder handlet præcis ni enfamiliehuse i de godt 10 måneder, der indtil nu er gået af året.

Strandvejen med to gange

”Sjovt nok er Strandvejen med på listen to gange. For Strandvejen i 2930 Klampenborg ligger faktisk på en delt 4. plads med ni hushandler i år”, siger Birgit Daetz.

Rangordner man de syv veje efter kortest liggetid, placerer Strandvejen i Hellerup sig på listens 7. plads med en gennemsnitlig liggetid på 175 dage for de ni handler. Kortest liggetid er der på Langs Hegnet i Lyngby. Her har det i gennemsnit kun taget knap tre måneder at finde en køber til de ni solgte huse på vejen.

Ellers er det så forskellige steder som Ålsgårde i Nordsjælland, Brande mellem Vejle og Herning, Almind nord for Kolding samt Vejstrup nordøst for Svendborg, der kan bryste sig med ni handler i perioden 1. januar til 4. november 2009.

For at sætte listen lidt mere i relief er der i gennemsnit solgt 1,4 villa i 2009 på de 17.323 veje, som Boligsiden.dk har data på (veje med mindst en bolig til salg).