Storbyens beboere søger mod sommerhusområderne

Østerbro i København er det postnummer i landet, hvor der bor flest sommerhusejere, viser en ny opgørelse fra Boligsiden. Foto: Boligsiden.

Østerbro i København har den største koncentration af sommerhusejere, viser en ny opgørelse fra Boligsiden. Bydelen er skarpt forfulgt af Frederiksberg og Amager.

At vågne til stilhed kun afbrudt af fuglenes sang er noget, som mange drømmer om. Kombiner det med få minutters gang til havet og daglige dyp i bølgen blå, og så har du den perfekte opskrift på en vellykket sommerhustur.

Det er et billede, som tiltaler mange. Særligt i sommermånederne, hvor vi længes efter natur og det udendørs friluftsliv. Men det er samtidig et billede, der kan være svært at vække til live, når du bor i lejlighed og etagebyggeri i storbyen.

Medmindre du selvfølgelig køber et getaway i form af et sommerhus, som du kan tage til i den lune sommerferie såvel som på kolde vinterdage. Og netop det er der tilsyneladende mange byboere, der har gjort.

Corona skubbede til sommerhusdrømmen

Boligsiden har undersøgt i hvilke af landets postnumre, der findes flest sommerhusejere. Og på en suveræn førsteplads finder vi postnummer København Ø, Østerbro.

Her bor knap 6.700 sommerhusejere, hvilket er en del flere end området, der lander på andenpladsen i opgørelsen, nemlig Frederiksberg, hvor der bor 4.834 sommerhusejere. Næsten tilsvarende andel finder vi på tredjepladsen, som udgøres af Amager med 4.801 sommerhusejere.

”Flere af ejendomsmæglerne har samstemmende fortalt historien om, hvordan de især under corona er blevet kontaktet af folk i storbyerne, som har været interesseret i at købe et sommerhus, hvor de har kunne få den frihed og nærhed til naturen, som de ikke havde i lejligheden. Derfor er det også helt naturligt, at de områder med den højeste koncentration af sommerhusejere ligger i netop København og på Frederiksberg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Derudover er områder som for eksempel Østerbro og Frederiksberg også steder, hvor der bor mange ressourcestærke familier, som har plads i økonomien til at købe bolig nummer to i form af et sommerhus.”

Det bedste fra to verdener

Imens de tre postnumre med flest sommerhusejere alle ligger i hovedstadsområdet, kommer der også flere jyske byer med, når vi udvider listen og ser på de 10 postnumre med flest sommerhusejere. Det gælder både Silkeborg, Herning, Aalborg og Kolding.

”Det er byer, der alle ligger forholdsvis tæt på attraktive sommerhusområder som eksempelvis Søhøjlandet i Silkeborg, ligesom der for byboerne i Herning ikke er langt til Ringkøbings mange sommerhuse nær kysten. Derfor giver det også rigtig god mening, at vi netop i disse byer finder et højt antal sommerhusejere. Her får ejerne så at sige det bedste af begge verdener – et hverdagsliv tæt på byens puls, imens de hurtigt kan komme til sommerhuset og nyde godt af friheden og naturens glæder,” siger Birgit Daetz.

Ser vi i stedet på den anden ende af listen, nemlig postnumrene med færrest sommerhusejere, udgøres denne generelt af postnumre, der ligger i kystnære områder. Det gælder for eksempel Svaneke på Bornholm, der har 101 sommerhusejere.

”Når man i forvejen bor tæt på landets kyster og har fri adgang til havet, som mange af os ellers stræber efter, er der jo ingen grund til også at have et sommerhus. Netop derfor finder vi heller ikke mange sommerhusejere i de kystnære områder,” siger Birgit Daetz.

De 10 postnumre med flest og færrest sommerhusejere:

Bydel med flest sommerhusejereAntal sommerhusejereBydel med færrest sommerhusejereAntal sommerhusejere
København Ø6.672Svaneke101
Frederiksberg4.834Strandby101
København S4.801Lem St101
Roskilde4.055Sønder Felding101
Silkeborg3.809Allinge102
København K3.770Jerslev Sjælland102
Herning3.688Hornsyld102
Frederiksberg C3.670Erslev103
Aalborg3.564Stenlille103
Kolding2.889Tappernøje104

(Tabellen viser postnumre i Danmark, hvor der er flest sommerhusejere. Kun postnumre med mere end 100 sommerhusejere er vist, og der er kun medregnet sager, hvor det er en privatperson eller I/S-selskab, der står som ejer. Der er kun medregnet sager, hvor købesummen er større end 0. Kilde: Boligsiden)