Største boligsalg i København i syv år

Foto: Boligsiden

Nye tal fra RealMæglerne viser, at kædens københavnske mæglere satte salgsrekord i august måned. Her solgte kæden det største antal boliger på en enkelt måned siden september 2005. Læs nyheden på www.boligsiden.dk.

Boligsalget stiger kraftigt i det meste af landet og ikke mindst i København, hvor RealMæglerne har målt det højeste boligsalg på en enkelt måned siden september 2005. Og det er ikke alene i København, at boligsalget stiger, I Nordsjælland er der i august målt en salgsstigning på 83 % i forhold til samme måned sidste år.

Pris- og rentefald godt for førstegangskøberne

”De opmuntrende salgstal skal ses i sammenhæng med de senere års prisfald og den historisk lave rente, der betyder, at førstegangskøbere igen har rigtig gode muligheder for at komme ind på boligmarkedet. Det sætter gang i salget, for problemet har været, at selv gode og solide boligejere ikke har haft mulighed for at købe en bedre og større bolig, fordi det ikke har været muligt at sælge den nuværende bolig”, siger direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Læs også: Vi nærmer os et bedre og sundere boligmarked

Positive forventninger til de kommende måneder

Det er velkendt, at behovet for at skifte bolig er nogenlunde konstant, og derfor er der helt sikkert ’opsparet’ et stort behov hos mange købere for at finde drømmeboligen. Og der er forventninger om, at det fortsætter. Mæglerne har nemlig positive forventninger til 4. kvartal, lyder det i en konklusion fra Dansk Ejendomsmæglerforening, som har gennemført en tendensundersøgelse blandt landets mæglere.

Find mere om