Stille villakvarterer går som varmt brød

Hus. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Rolige villakvarterer i Esbjerg og i Hørsholm slår rekorder i hurtigt hussalg i 2104. Sammen med veje i Greve, Viborg og Kokkedal står de øverst på listen over de steder, hvor huskøberne slår hurtigst til, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Der er steder i Danmark, hvor støvet ikke får lov til at lægge sig på boligannoncerne, før boligerne er solgt. For villaernes vedkommende står køberne på spring til ledige huse i det rolige Kystparken i Esbjerg V. Det stille villakvarter er årets til dato hurtigst sælgende adresse. I år er syv huse solgt i Kystparken, og den gennemsnitlige salgstid er nede på 65 dage.

”I gennemsnit ligger villaer og rækkehuse til salg i 224 dage, før de bliver solgt, så gennemsnittet på 65 dage i Kystparken er virkelig flot”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kystparken er en stille villavej, der ligger tæt på Strandvejen og kysten og stadig med kort afstand til byen.

Stille villakvarterer trækker i Hørsholm og Greve

Kløvervang i Hørsholm er Danmarks anden mest populære adresse. Her sælges husene på 93 dage i gennemsnit, og der er solgt seks villaer allerede i år. Kløvervang er et børnevenligt villakvarter tæt på skov, skole, institutioner og indkøb. Og så har Kløvervang listens dyreste salgspriser. I gennemsnit blev husene på Kløvervang solgt for lige knap 5 millioner kroner, og kvadratmeterprisen ligger på knap 33.000 kroner.

Også Greve trækker de børnevenlige kvarterer køberne til. På Belsager er der solgt seks huse i år med en gennemsnitlig salgstid på 95 dage. Her er der grønne områder og stisystemer til alle faciliteter.

”Vi har set flere gange, at de stille villakvarterer med stisystemer er de hurtigst sælgende. Det er kvarterer med klassiske parceller fra 60’erne og 70’erne, som både er rimelige i pris og som altså ofte har den børnevenlige beliggenhed på lukkede veje eller kvarterer”, siger Birgit Daetz, der bekræfter, at tendensen fortsætter ind i 2014.

Viborg vinder med Gl. Århusvej

Gl. Århusvej i Viborg er med i det fine, eftertragtede selskab af de hurtigst sælgende veje. Her er villaerne i år blevet solgt på gennemsnitligt 101 dage, altså over dobbelt så hurtigt som landsgennemsnittet. Gl. Århusvej er en noget atypisk vej på listen. Det er ikke et roligt villakvarter, men en lang vej, der kører mod Viborg langs med hovedvejen Århusvej. Flere steder på vejen er der adgang til stisystemer, nogle af husene ligger ud til jernbanen, mens andre ligger ud til Søndersø. Det er med andre ord en vej med store forskelle afhængig af, hvor på vejen villaen ligger.

Børnevenlige Bygvænget

I Kokkedal er der igen lukket vej og børnevenligt kvarter på menuen. Bygvænget ligger tæt på skole og stisystemer og er ideelt for børnefamilierne. Her er villaerne i år blevet solgt på 120 dage i gennemsnit, og dermed er Bygvænget nummer fem over de hurtigst sælgende villaveje i Danmark.

Top 10: Hurtigst sælgende villaveje i 2014

  1. Kystparken, 6710 Esbjerg V (65 dage)
  2. Kløvervang, 2970 Hørsholm (93 dage)
  3. Belsager, 2670 Greve (95 dage)
  4. Gl. Århusvej, 8800 Viborg (101 dage)
  5. Bygvænget, 2980 Kokkedal (120 dage)
  6. Lillevang, 7190 Billund (132 dage)
  7. Kvottrupvej, 8382 Hinnerup (144 dage)
  8. Hyldevang, 7323 Give (168 dage)
  9. Læssøegade, 5230 Odense M (182 dage)
  10. Ormslevvej, 8260 Viby J (187 dage)

Fakta: Sådan gjorde vi

Vi har set på villaer solgt i 2014 og kun medtaget veje, hvor der mindst er solgt 5 villaer i 2014. Salgsdata stammer fra mæglernes indberetninger til Boligsiden.dk.

Find mere om