Statsansatte boligejere kan tjene millioner på boligen

Foto: Boligsiden

Omkring 3.900 statslige arbejdspladser skal flytte fra Hovedstaden. Beregninger fra Boligsiden.dk viser, at de statsansatte boligejere kan tjene millioner på flytningen.

Den omdiskuterede udflytning af statslige arbejdspladser kan blive en guldgrube for de medarbejdere, der vælger at flytte med. Sælger man en villa på 140 kvadratmeter i Region Hovedstaden og flytter til en af de fem kommuner, der kommer til at modtage flest arbejdspladser ifølge regeringens plan, vil der være op til to millioner kroner at spare ved at købe et hus af tilsvarende størrelse i den nye kommune.

”Er husejerne villige til at flytte fra Region Hovedstaden og ud i udflytningskommunerne, kan de stå i en situation, hvor de får et overskud på mellem 1,1 og 2 millioner kroner ved et hussalg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Mange familier kan komme til at stå med så stort et overskud, at det giver nogle helt nye muligheder i hverdagen, fx for at købe dyre ferier, en luksusbil, et sommerhus eller nedbringe gæld”.

Spar op til to millioner kroner i Sønderborg

Mest er der at spare for de 392 medarbejdere, der har muligheden for at flytte til Sønderborg. Byttes det 140 kvadratmeter store hus i Region Hovedstaden ud med et hus i tilsvarende størrelse i Sønderborg Kommune, vil der i gennemsnit være et overskud på hele to millioner kroner.

”Sønderborg Kommune har nogle af landets laveste huspriser, så her er der faktisk mulighed for, at en kommende køber fra Hovedstadsområdet kan blive millionær”, siger Birgit Daetz.
Men også i Viborg Kommune, der efter planen skal modtage 248 arbejdspladser, vil der i gennemsnit komme et overskud på 1,8 millioner kroner, hvis teltpælene rykkes op fra Region Hovedstaden.

”Selvom det på nuværende tidspunkt lader til, at mange ikke ønsker at flytte med jobbet, så åbner det nogle døre for dem, der vil. Det kræver dog, at de både er boligejere og også har noget friværdi, før der kommer et overskud. Men næsten uanset situationen, vil mange kunne mærke det i hverdagen, hvis gælden fx falder med to millioner kroner”, siger Birgit Daetz.

Så meget kan du spare i de fem største udflytningskommuner

Beregningen er baseret på en boligejer, der sælger en villa på 140 kvadratmeter i Region Hovedstaden og køber en tilsvarende stor villa i en af udflytterkommunerne. Besparelsen er beregnet ud fra salgspriser pr. kvadratmeter i september ifølge Boligsidens Markedsindeks. De fem udvalgte kommuner er dem, der ifølge regeringens plan kommer til at modtage flest af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes ud af Hovedstadsområdet.

Så stor er besparelsen på et parcelhus på 140 kvadratmeter:

  1. Sønderborg: 1.958.460 kr.
  2. Viborg: 1.801.940 kr.
  3. Næstved: 1.610.840 kr.
  4. Ringsted: 1.482.460 kr.
  5. Odense: 1.133.160 kr.
Find mere om