Sommerhussalget stiger efter påske

Foto: Boligsiden

Først bruger vi påsken på at gå til åbent hus. Efter et par uger køber vi så vores sommerhus. 2014 har fulgt det gængse mønster, men har skruet lidt op for volumen af solgte sommerhuse, viser analyse fra Boligsiden.dk.

Antallet af åbent hus i påsken slog alle rekorder. Anden påskedag var der åbent hus i over 13.630 villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse. 2.146 af dem var sommerhuse. Men boligerne skulle først for alvor stå deres prøve i ugerne efter påske, hvor bolighandlerne skulle falde på plads.

Og for mange sommerhussælgere var der bonus. Antallet af sommerhandler lå i de fire uger efter påske 23 procentpoint over antallet af handler i de to uger op til påske.

”Vi har de seneste år set samme mønster, hvor antallet af sommerhushandler stiger efter påske. Det kan både have noget med åbent hus-arrangementerne i påsken at gøre, men sæsonen spiller også ind. Jo længere hen vi kommer på foråret, desto mere tager salget fart”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Men uanset om påsken ligger tidligt eller sent, ser vi, at antallet af handler er noget højere efter påske end før”.

I år blev der solgt 437 sommerhuse i de fire uger efter påske. I 2013 blev der solgt 338 sommerhuse i de fire uger efter påske, og i 2012 blev der gennemført 355 sommerhushandler i ugerne efter påske.

Sæson for sommerhuskøb

Netop i disse uger begynder flere og flere sommerhushandler at falde på plads. Solen begynder at varme, og køberne drømmer sig ud til kystområderne. Fortsætter 2014 som de foregående år, kan vi forvente, at antallet af handler fortsætter med at stige i takt med, at solen kommer højere op på himlen.

Priserne på sommerhusene lå i april måned 2,4 procent under niveauet for april 2013. Samtidig var udbuddet næsten 4 procent højere end året før. Køberne har dermed gode muligheder for at finde et sommerhus til en rimelig penge.

Fakta: Sådan gjorde vi:

Vi har sammenlignet det gennemsnitlige antal solgte sommerhuse pr. måned i de to uger op til påske med gennemsnittet for de fire uger efter påske for årene 2012-2014.

Find mere om