Sommerhussalget er kommet godt fra start

Foto: Boligsiden

Selvom der ikke er solgt helt så mange sommerhuse i årets første kvartal som i samme periode sidste år, lægger sommerhussalget i 2016 en god afstand til foregående år, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

I årets første kvartal lagde sommerhussalget godt ud, og de ca. 1.200 solgte sommerhuse er et godt stykke over det antal, der blev solgt i samme kvartal i årene 2010-2014. Men salget kan alligevel ikke helt matche sidste års høje niveau, hvor der blev solgt over 1.300 sommerhuse i årets første kvartal.

”Sidste år blev der solgt usædvanligt mange sommerhuse. Især i marts 2015 så vi effekten af den styrtdykkende rente, og boligsalget steg eksplosivt inden for alle boligtyper. Så selvom der er solgt rigtig mange sommerhuse i år, kan det alligevel ikke komme op på siden af de mange salg sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dykker man ned i tallene, kan man dog se, at sommerhussalget lagde hårdt ud i år, og at der i januar i år rent faktisk blev solgt flere sommerhuse end i januar 2015. Sommerhuskøberne har i februar og marts derimod ikke været helt så aktive som sidste år. Alligevel tyder det på, at der på årsplan også vil blive solgt mange sommerhuse i år.

”I og med at boligsalget tog lidt af i fart sidste år og fik en helt blød landing ved udgangen af året, er det ikke usandsynligt, at vi senere i år kan få nogle måneder, hvor salget igen overhaler 2015-niveauet”, siger Birgit Daetz.

I marts i år lå salgsprisen for sommerhuse tre procent lavere end i marts 2015. Sammenlignet med marts 2010 lå salgsprisen i år 3.000 kroner lavere pr. kvadratmeter.

Top 10 kommuner med flest sommerhussalg i 1. kvartal af 2016

  1. Odsherred
  2. Gribskov
  3. Ringkøbing-Skjern
  4. Varde
  5. Halsnæs
  6. Syddjurs
  7. Hjørring
  8. Guldborgssund
  9. Kalundborg
  10. Jammerbugt
Find mere om