Sommerhussalg stiger: Flere vil med på trenden

Foto: Boligsiden.

I de første måneder af 2017 har vi købt 80 procent flere sommerhuse end for seks år siden, og en ny undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk viser, at flere drømmer om at komme med på sommerhustrenden.

Der blev solgt godt 80 procent flere sommerhuse de første to måneder af 2017, end der gjorde i samme periode i 2011. Der er altså sket en stor stigning i salget, og endnu flere drømmer om at få fingrene i nøglerne til en af de populære fritidsboliger.

Vi har spurgt Boligsiden.dk’s brugere, hvad der afholder dem fra at købe sommerhus. Undersøgelsen viser blandt andet, at ni procent ikke har fundet det rigtige sommerhus endnu, mens 27 procent ikke har råd. Der er altså lidt over en tredjedel, der enten aktivt jagter sommerhuslykken eller drømmer om at have penge til at gøre det.

”Drømmen om et sommerhus findes hos rigtig mange danskere, og som vi ser på tallene, så er der rigtig mange, der gør alvor af at føre drømmen ud i livet. Andre drømmer om det helt rigtige hus, men føler ikke, at de har økonomi til at få det til at hænge sammen med også at have en helårsbolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Bedre lånemuligheder på vej

Den sidste gruppe kan der være godt nyt på vej til. Regeringen har til hensigt at hæve grænsen for, hvor stort et realkreditlån, man kan få i et sommerhus. Grænsen ønskes hævet fra 60 til 75 procent, og det vil gøre lånene til sommerhus billigere og give flere mulighed for at låne.

Forbedrede lånemuligheder kan skabe større efterspørgsel på sommerhuse i især de mest populære sommerhusområder, der i 2016 var Nykøbing Sjælland, Ebeltoft og Jægerspris. Her og i resten af landet ventes de mange sommerhussalg at fortsætte i foråret.

”Der bliver generelt solgt rigtig mange boliger i øjeblikket, og sommerhuse er en af de populære boligtyper. De store sommerhusområder i Nordsjælland, Øst- og Vestjylland vil fortsætte med at trække læsset, men sommerhustrenden er ikke begrænset til de områder. Det er en national tendens, og vi vil se mange handler over hele landet,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:


Fra den 27. februar til den 3. marts 2017 spurgte vi Boligsiden.dk’s brugere: ”Hvad afholder dig fra at købe sommerhus?” Vi fik 1.038 besvarelser, der fordelte sig således:

Find mere om